Οι καλλιέργειες του μέλλοντος στην Αθήνα

Οι καλλιέργειες του μέλλοντος στην Αθήνα

Goji berry, στέβια, ιπποφαές και άλλες άγνωστες καλλιέργειες, φιλοξενούνται στο 3ο Συνέδριο Νέων Καλλιεργειών, Προοπτικών & δυνατοτήτων.

Φαντάζομαι δεν έχετε δοκιμάσει σοκολατάκια με goji berries. Ίσως να μην πίνετε ακόμα τον καφέ σας με στέβια και να μην παίρνετε τακτικά ιπποφαές. Ίσως μάλιστα όλα αυτά να σας είναι άγνωστες λέξεις ή , έστω, άγνωστες έννοιες.

Ότι και να’ ναι η αλήθεια είναι μια: Πρόκειται για καλλιέργειες, που αξίζει να γνωρίσετε γιατί θα αποτελέσουν  ένα σημαντικό κομμάτι του οικονομικού μέλλοντος τόσο του δικού σας ατομικά όσο και της χώρας μας συνολικά. Να λοιπόν η ευκαιρία να μάθουμε όλα όσα χρειαζόμαστε στο «Συνέδριο για νέες – καινοτόμες καλλιέργειες».

Η «Ελαιοτεχνία 2014» παρουσιάζει το 3ο Συνέδριο Νέες Καλλιέργειες, Προοπτικές & δυνατότητες, που θα διεξαχθεί 15-16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη: Αephoria.net: Η λύση βρίσκεται στη φύση

Οι ομιλητές του συνεδρίου, έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές, θα παρουσιάσουν προτάσεις για νέες ενδιαφέρουσες καλλιέργειες, όπως στέβια, ιπποφαές, goji berry, μύρτιλο, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς, αγριαγκινάρα, βελανιδιές, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, βατόμουρο, κ.ά.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω καλλιεργούνται συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία στις ξένες χώρες. Επίσης τυγχάνουν μεγάλης κατανάλωσης και επομένως, καθημερινά και παγκοσμίως,  αυξημένης ζήτησης.

Είναι τόσες οι φορές που φαντάζομαι πόσο καλά θα ήταν να είχαμε ελληνική παραγωγή τρούφας. Ελληνικά βιοκαύσιμα. Δικά μας σμέουρα ή goji berries. Και ίσως δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται σοβαρά πως θα μπορούσε να απασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη: Ένα γραφείο – λαχανόκηπος!

Το συνέδριο απευθύνεται σε νέους αλλά και παλιούς αγρότες, υποψήφιους επιχειρηματίες, αλλά και ανέργους που αναζητούν λύσεις για αυταπασχόληση. Μπορεί να σας ενδιαφέρει. Μπορεί να έχετε απλά περιέργεια. Πρότασή μας είναι να μην το χάσετε.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα  15 ευρώ την ημέρα (10:00-20:00). Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο  http://agrorama.com/φόρμα-ενδιαφέροντος/

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο  210 7568888, ή στείλτε e-mail στο info@eleotexnia.gr