Η κάμερα που άλλαξε τον τρόπο που καταγράφουμε κάθε στιγμή

Η κάμερα που άλλαξε τον τρόπο που καταγράφουμε κάθε στιγμή

Η GoPro κατασκευάζει τις πιο ευέλικτες κάμερες, βοηθώντας τον κόσμο να απαθανατίσει τις εμπειρίες του πραγματοποιώντας τις αγαπημένες του δραστηριότητες.

Η ιδέα του Nick Woodman γεννήθηκε πριν από 13 χρόνια με αφορμή το δικό του πάθος, το surfing, και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της κάμερας GoPro.

Την GoPro μπορεί να τη δέσει κάθε αθλητής στον καρπό του και να του προσφέρει σπάνιο οπτικό υλικό, που μέχρι να εμφανιστεί δεν μπορούσε να προσφέρει καμία άλλη κάμερα στον κόσμο.

Ο ιδρυτής της GoPro, Nick Woodman με μία μεγάλη αποτυχία στα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής του καριέρας, όταν η πρώτη επιχείρηση που ξεκίνησε χρεοκόπησε κοστίζοντας του 4.000.000 δολάρια, χρηματοδότησε το ξεκίνημα της GoPro με 260.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις του και χρήματα των φίλων του.

Στην αρχή η GoPro είχε σχεδιαστεί για να καταγράφουν οι σέρφερς τα κατορθώματα τους. Ήταν αδιάβροχη, έγραφε σε φιλμ και έμπαινε στον καρπό. Σύμφωνα με τον Nick Goodman, η μετεξέλιξη της κάμερας, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά παντού, προήλθε όταν τοποθέτησε πειραματικά την GoPro σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, κατά τα δικά του μαθήματα οδήγησης. Βλέποντας το υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα, μετά το τέλος του μαθήματος, συνειδητοποίησε ότι η GoPro μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε ανάγκη, ειδικά στο χώρο των extreme sports.

Πλέον ο Woodman είναι δισεκατομμυριούχος με δικό του ιδιωτικό αεροπλάνο και μία εταιρεία που είναι πρότυπο μάρκετινγκ παγκοσμίως.

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Nick Woodman:

Ποτέ δεν μπορεί να ολοκληρώσει μία συνάντηση στην ώρα που πρέπει.

Tα emails που λαμβάνει αλλά δεν ανοίγει διαγράφονται αυτόματα έπειτα από μία ημέρα (αυτός ήταν ο λόγος που «έχασε» ένα email από τον Bill Gates).

Στην πρώτη συναυλία «The Grateful Dead at Shoreline Amphitheater in Mountain View» είχε εισιτήριο που επέτρεπε πρόσβαση στα παρασκήνια.

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο πατριός του, ήταν επενδυτές.

Το αγαπημένο του gadget, εκτός από την GoPro, είναι η ιστιοσανίδα.