Καμία ασφάλεια στις ομιλίες του WhatsApp μέσω Facebook

Καμία ασφάλεια στις ομιλίες του WhatsApp μέσω Facebook
Photo:

Ερευνητές προειδοποιούν για υποκλοπές των συνομιλιών από άλλους χρήστες. 

Τα σενάρια για το πώς θα είναι το WhatsApp μετά την αγορά του από το Facebook δεν έχουν τελειωμό. Μια νέα έρευνα ήρθε να ταράξει περισσότερους από 450 εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο ασφαλείας Bas Bosschert, θα είναι πολύ εύκολο για κάποιον να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό WhatsApp μέσω άλλων Android εφαρμογών.

Διαβάστε ακόμα: Μπορεί η χρήση του Facebook να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές;

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που κάνετε back up στη συσκευή σας ώστε να μη χάνετε μηνύματα, η υπηρεσία χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό κρυπτογράφησης με εσάς και για τους υπόλοιπους χρήστες, αντί να δημιουργεί έναν «μοναδικό» για τον καθένα.
Με λίγα λόγια, κάθε φορά που εσείς θα αποθηκεύετε τις συνομιλίες σας ώστε να μη χαθούν ποτέ και να μπορείτε να ανατρέχετε κάθε φορά που επιθυμείτε, δίνετε την δυνατότητα στους άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Δείτε ακόμα: Έξι εναλλακτικές στο WhatsApp

Ο Bosschert σημειώνει στην ιστοσελίδα του ότι αν τα δεδομένα του WhatsApp είναι αποθηκευμένα στην κάρτα SD του τηλεφώνου σας, αυτά μπορούν να διαβαστούν από κάθε Android app, αν ένας χρήστης δώσει το «πράσινο» φως. Κάτι που είναι σύνηθες στις υπηρεσίες, αφού οπότε ένα application ζητήσει πρόσβαση στη κάρτα, ο χρήστης -θεωρητικά- θα τη δώσει.