Νέοι αυστηροί κανόνες για τις δημοσιεύσεις στο Facebook

Νέοι αυστηροί κανόνες για τις δημοσιεύσεις στο Facebook
Photo:

Σκληροί κανόνες για τις δημοσιεύσεις περί πώλησης όπλων και άλλων «ελεγχόμενων αγαθών» 

Οι αλλαγές δεν έχουν τέλος για το Facebook. Λίγες μέρες μετά την αγορά του WhatsApp για 9 δισ. δολάρια και τα σχέδια για εξαγορά του κατασκευαστή UAVs , Aerospace, για 60 εκατ. δολάρια, μια νέα είδηση ήρθε για το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη φορά οι αλλαγές αφορούν τις δημοσιεύσεις περί πώλησης όπλων και άλλων «ελεγχόμενων αγαθών». Οι υπεύθυνοι του Facebook θα ακολουθήσουν μια πιο αυστηρή τακτική με όσους χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα για να αναρτούν τις αγγελίες τους.

Διαβάστε ακόμα: To Τwitter βάζει «στοπ» στο ερωτικό υλικό

«Κάποιες φορές χρήστες χρησιμοποιούν τα μέσα μας για να συζητήσουν προϊόντα τα οποία είναι ελεγχόμενα ή αμφιλεγόμενα. Σε κάποιες περιπτώσεις προωθούν αυτά τα προϊόντα προς πώληση ή χρήση, ακόμα και αν δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση μιας πώλησης στο Facebook ή το Instagram. Ενώ έχουμε ακούσει τελευταία συγκεκριμένους προβληματισμούς σχετικά με προσφορές για “ιδιωτικές” πωλήσεις πυροβόλων όπλων, πρόκειται μόνο για έναν από τους τομείς όπου αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πρόκληση, προσπαθώντας να εξισορροπήσουμε μεταξύ της επιθυμίας των ατόμων να εκφραστούν στις υπηρεσίες μας, και της αναγνώρισης του ότι η έκφρασή τους μπορεί να έχει συνέπειες αλλού» αναφέρει σε χθεσινή δημοσίευσή της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής Global Policy Management του Facebook.

Διαβάστε ακόμα: Τα social media είναι «γένους θηλυκού»

Πιο συγκεκριμένα κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά που σχετίζεται με τη πώληση ενός «κοινά ελεγχόμενου» αντικειμένου, θα αποστέλλεται μήνυμα στο συγκεκριμένο άτομο, όπου θα επισημαίνονται οι σχετικοί νόμοι και κανόνες, επίσης θα ισχύει το κατώτερο όριο ηλικίας (18) για τέτοιες αναρτήσεις, ενώ τέλος δεν θα επιτρέπονται οι δημοσιεύσεις προσφορών ελεγχόμενων προϊόντων από ανθρώπους οι οποίοι «εμφανίζονται πρόθυμοι» να παραβιάσουν τον νόμο, ή να βοηθήσουν άλλους να το κάνουν.

Για να επιστρέψουμε τώρα στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των social media μέχρι σήμερα, η σχεδιαστική εταιρεία Vinfotech από την Ινδία παρουσίασε κάποια σχέδια για το πώς μπορεί να μοιάζει το WhatsApp υπό τη κατοχή του Facebook. Η εταιρεία μπορεί να μην έχει κάποια ανάμειξη με το σχεδιασμό της εφαρμογής, αλλά οι προτάσεις είναι ιδιαίτερες.

Δείτε πως μπορεί να μοιάζει το νέο WhatsApp:

1/4