Κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ορκίζεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Ορκίζεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος - Πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: “Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτήν τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”.

Σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος είπε ότι “αυτά θα τα ανακοινώσει όλα ο πρωθυπουργός”.

Σε ερώτηση για το στόχο της νέας κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι αυτός είναι οι Έλληνες να προχωρήσουμε ενωμένοι με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία, τη λειτουργία της δημοκρατίας και την τήρηση του Συντάγματος.

Το μεσημέρι στον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα γίνει στις 15:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα η ορκωμοσία
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 η ορκωμοσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας. Στις 2 μετά το μεσημέρι θα συναντηθούν στην Αρχιεπισκοπή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Στόχος του κ. Τσίπρα στη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο είναι να μην υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Ποιοι εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές από την λίστα Επικρατείας, η ΝΔ τέσσερις και από έναν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν κανέναν βουλευτή επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στις μεγάλες περιφέρειες