Καμμένος: Casus belli η διατήρηση πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις

Καμμένος: Casus belli η διατήρηση πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Για παραβίαση της συμφωνίας και αλλοιωμένο κείμενο έκανε λόγο ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ. 

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΪ είπε ότι θα είναι «casus belli, εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και παραμένουν σε κυβερνητικούς θώκους έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου. Εάν τους κρατήσει δεν θα περνάει νομοσχέδιο». «Θα περάσουμε τρία-τέσσερα νομοσχέδια που έχουμε συμφωνήσει και από εκεί και πέρα η ΚΟ (των ΑΝΕΛ) θα του μπλοκάρει τα νομοσχέδια» πρόσθεσε.

Είπε ότι με το που θα ψηφίσει ο κ. Παπαχριστόπουλος την Συμφωνία των Πρεσπών, θα τον διαγράψει από τους ΑΝΕΛ, ενώ αναφορικά με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη είπε ότι «αντάλλαξαν την υπουργική τους καρέκλα για λίγους μήνες με την συνείδησή τους».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «πέρασε» στην γείτονα χώρα με συνταγματική εκτροπή, καθώς η Συμφωνία δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου των Σκοπίων.

Είπε ακόμα ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και την υπογράψει ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, τότε «θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή και θα εμπλέξει τη χώρα μας». «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος -και εκείνος διαφυλάσσει το Σύνταγμα- οφείλει να διαπιστώσει εάν αυτό το οποίο θα υπογράψει έχει όλες τις νόμιμες διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, θα επικαλεστεί και αυτό το επιχείρημα, δηλαδή ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να υπογράψει την Συμφωνία εφόσον δεν την έχει υπογράψει ο Πρόεδρος των Σκοπίων.

Προς επίρρωση της θέσης του περί συνταγματικής εκτροπής στη γείτονα χώρα, πρόσθεσε ότι «αν και στις διεθνείς συνθήκες δεν υπάρχουν τροπολογίες, στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν τέσσερεις τροπολογίες, αφού υπεγράφη και αφού έγινε και το αρνητικό δημοψήφισμα».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι τέσσερεις τροπολογίες αλλοιώνουν το κείμενο της Συμφωνίας, «το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς».

Σημείωσε ακόμα ότι ο Ζόραν Ζάεφ «παραβιάζει την συμφωνία, και μιλά για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες». Είπε ότι «ο Ν. Κοτζιάς δεν είχε νομιμοποίηση να υπογράψει αυτό που υπέγραψε, διότι εμείς ως κυβερνητικός εταίρος του είχαμε πει ότι δεν συμφωνούμε».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θα έθετε στις ΗΠΑ το «Plan B» ώστε «προκειμένου να ικανοποιηθεί η πίεση που μας ασκείται, τα Σκόπια να «περάσουν» στον Δυτικό κύκλο με μια στρατιωτική συμφωνία, χωρίς αυτό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε στο όνομα». Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει να ανατρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» με τον δικό του τρόπο».

Ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα «από που έχει πόρους η κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά, που δεν είναι κόμμα, και διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό σε όλους ότι «ο Σόρος εδώ και χρόνια πληρώνει ανά την υφήλιο υπέρ της παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια», ενώ στη συνέχεια της συνέντευξής του και αναφορικά με τις «εταιρείες που πήραν στην Ελλάδα τον διαγωνισμό του Υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες» είπε ότι «εκεί έχουν γίνει παρεμβάσεις από τον κ. Κοτζιά» και ότι «αυτά τα έχω πει και στο υπουργικό συμβούλιο και είμαι έτοιμος να καταθέσω μόλις με καλέσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη».

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο πρωθυπουργός στον οποίο έχει «παραδώσει όλο το φάκελο» του απάντησε ότι με την ιδιότητά του και ως υπουργού Εξωτερικών «έλεγξε τη νομιμότητα του διαγωνισμού και ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν τη νομιμοποίηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

«Ως προς τη νομιμότητα, ο διαγωνισμός είναι νόμιμος, αλλά θυμάστε το νόμιμο και το ηθικό;» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρωθυπουργό στις Ευρωεκλογές να «βάλει και μια κάλπη» ακόμα, ώστε με δημοψήφισμα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ευχήθηκε «καλό ταξίδι» σε όσους αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ και υπογράμμισε «και μόνος μου να μείνω στα εθνικά θέματα δεν κάνω πίσω» ενώ ανέφερε «όσον αφορά τις σχέσεις μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό θα πρέπει και εκείνος να δείξει ότι σέβεται τουλάχιστον τα χρόνια τα οποία περάσαμε» και σημειώνοντας ότι «αυτό θα φανεί από τον ανασχηματισμό».

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα πάει στο σημερινό συλλαλητήριο, ενώ ζήτησε από τους ΑΝΕΛ να πάνε «χωρίς ταμπέλα και μόνο με την ελληνική σημαία».

Καμμένος: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η αντικατάσταση Ψαριανού

«Νέα πρωτοφανής προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Τώρα αντικαθιστά το Ποτάμι τον Ψαριανό με Μαυρωτά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να περάσει η συμφωνία. Μόνη λύση να μπλοκαριστεί, Αμυράς και Ψαριανός να φύγουν από ΚΟ Ποταμιού για να μην εκπροσωπείται. Ώρα 0» αναφέρει ανάρτηση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.