Καμμένος στον εισαγγελέα: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών ζήτησε από τον εισαγγελέα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, κατά την κατάθεσή του για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο κ. Καμμένος είπε ότι προσκόμισε και κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες, όπως ανέφερε, ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι, στη συνέχεια, ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες: Πεδίο δόξης λαμπρό να «ανοίξουν» οι συγκεκριμένες υποθέσεις».

Δήλωσε, επίσης, ότι αναφέρθηκε, στην κατάθεση του, σε «συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικό μηχανισμό και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ», επισημαίνοντας ότι δυο εξ αυτών παρέμειναν στο κόμμα, ενώ άλλοι δύο έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό.

«Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις», είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. «Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη «γίδα στην πλάτη», θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών».