«Καμπανάκι» από HSBC για εμβολιασμούς – τουρισμό: Καλά νέα στην Ευρώπη, μένει πίσω η Ελλάδα

«Καμπανάκι» από HSBC για εμβολιασμούς – τουρισμό: Καλά νέα στην Ευρώπη, μένει πίσω η Ελλάδα
(Ξένη Δημοσίευση) Ξεκίνησαν και στα Χανιά οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Στο Νοσοκομείο Χανιών , ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. ΑΠΕ ΜΠΕ/ 7η ΥΠΕ/ STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για αισθητή μείωση των κρουσμάτων Covid-19 σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που τις προηγούμενες εβδομάδες πάλευαν με την έξαρση, την οποία πυροδότησε η μετάλλαξη Δέλτα, κάνει λόγο σε ανάλυσή της η HSBC.

«Στις μεγαλύτερες οικονομίες, όπου η μετάλλαξη Δέλτα είχε ισχυρό αντίκτυπο, όπως είναι η Βρετανία, η Ισπανία και η Ολλανδία, ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται ξεκάθαρα σε πτώση. Σε μία σειρά χωρών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουμε επιβράδυνση και σε άλλες σταθεροποίηση, ενώ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα» αναφέρει στην ανάλυσή της η HSBC.

Παράλληλα σε αρκετές από αυτές ανεβάζουν ρυθμοί οι εμβολιασμοί, γεγονός που επιτρέπει αισιοδοξία για διατήρηση των ισχυρών ρυθμών ανάκαμψης.

Ωστόσο η εικόνα στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντική, καθώς όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία ανάλυση της HSBC στη χώρα μας τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι ρυθμοί των εμβολιασμών είναι χαμηλοί. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και τελικά στην προσπάθεια της δυναμικής εξόδου από την κρίση.

Υπενθυμίζεται η απόφαση του Ισραήλ να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα και άλλες 17 χώρες, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι. Η απόφαση αυτή, που θα ισχύσει από την Τετάρτη 11 Αυγούστου, έρχεται μία ημέρα μετά τη σύσταση του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) να αποφεύγουν οι Αμερικανοί πολίτες τα ταξίδια στην Ελλάδα και μία σειρά άλλων προορισμών, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. «Αποφεύγετε να ταξιδεύετε στην Ελλάδα. Αν πρέπει, θα πρέπει να ταξιδέψετε, να έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν», προειδοποίησε το CDC.

Η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών, που παρακολουθεί η HSBC, αφού οι συνθήκες καύσωνα και ο πύρινος κλοιός δεν βοηθούν στο να κινητοποιηθούν περισσότεροι πολίτες για να εμβολιαστούν.