Κανένας δεν έβγαλε περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ από τον Tζεφ Μπέζος

Οι επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ κατά του ιδρυτή της Amazon δεν φαίνεται να αγγίζουν την αγορά.

Βρισκόμαστε δύο χρόνια μετά από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, και το Bloomberg μεταδίδει ότι ο άνθρωπος που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα κατά την περίοδο αυτή είναι ο Tζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα στραφεί κατά του Mπέζος, απειλώντας την εταιρεία του με αυξήσεις φόρων, έρευνες παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και υψηλότερα τέλη αποστολής. Παράλληλα, έχει επιτεθεί εναντίον της εφημερίδας Washington Post, η οποία ανήκει στον Mπέζος, ενώ παράλληλα σχολίασε αρνητικά τον δισεκατομμυριούχο και για το επικείμενο διαζύγιό του.

Με άλλα λόγια, κανένας εκπρόσωπος της εταιρικής Αμερικής δεν έχει βρεθεί τόσο πολύ στο στόχαστρο του Τραμπ όσο ο Μπέζος.

Κι όμως, την ίδια στιγμή κανένας δεν έχει βγάλει περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ από τον ιδρυτή της Amazon. Οι επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να πλήξουν το στέρεο επιχειρηματικό οικοδόμημα της εταιρείας, η οποία επεκτείνεται συνεχώς στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τη διαδικτυακή διαφήμιση και την υπολογιστική cloud.

Ο Mπέζος έχει αναδειχθεί πλέον στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με προσωπική περιουσία, η οποία από την ημέρα των εκλογών μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 66,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συνολική περιουσία του επιχειρηματία ανέρχεται πλέον στα 135,4 δισεκατομμύρια δολάρια – κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Εντός των ΗΠΑ, ο μόνος που προσέγγισε κάπως τα κέρδη του επικεφαλής της Amazon στα χρόνια του Tραμπ είναι ο γνωστός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος προσέθεσε 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του.

Από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο προσωπικός πλούτος του Mπέζος έχει αυξηθεί κατά 64,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να έχετε μια συγκριτική εικόνα, αρκεί να σας πούμε ότι μόλις τέσσερις άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν περιουσία άνω των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων: ο Gates, ο Buffett, ο Γάλλος Bernard Arnault, και ο Marc Zuckerberg του Facebook.

Τα τεράστια κέρδη του Mπέζος οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στις μετοχές του στην Amazon. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 107% από την ημέρα των εκλογών μέχρι σήμερα.