«Καρφί» Λαγκάρντ για Βαρουφάκη: Για να γίνει διάλογος πρέπει να υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο!

«Καρφί» Λαγκάρντ για Βαρουφάκη: Για να γίνει διάλογος πρέπει να υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο!
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis listens to International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde (R) during an euro zone finance ministers meeting in Luxembourg, June 18, 2015. REUTERS/Francois Lenoir TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1H31C

Σε μια δήλωση με σαφείς αιχμές για τον Έλληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup, σε ασυνήθιστα αυστηρό ύφος είπε: Για να γίνει διάλογος πρέπει να υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο!

«Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα αξιοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν με νέες προτάσεις. Το Ταμείο είναι πάντα ευέλικτο στις συζητήσεις και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτή τη βάση» τόνισε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατέληξε λέγοντας πως «το Ταμείο πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα», υπογραμμίζοντας πως «χρησιμοποιεί χρήματα που προέρχονται από πάνω από 100 χώρες – άλλες φτωχές, άλλες πλούσιες» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ελλάδας.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, η κυρία Λαγκάρντ είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο», φωτογραφίζοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.