Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο δήμαρχος Πειραιά

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο δήμαρχος Πειραιά

Στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της ιδιωτικοποιήσης του λιμανιού στο ΣτΕ θα παραστεί ο δήμος Πειραιά.

Κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και υπέρ της δημιουργίας ενός δημοτικού λιμενικού ταμείου στα όρια του δήμου, στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στα σχέδιά της, τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ανέφερε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τον εμπορικό σύλλογο, αλλά θα ενημερώσει και τους φορείς της πόλης, ενώ την Τρίτη ή Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη για το θέμα του λιμενικού ταμείου, για αν αυτό θα είναι κερδοφόρο και αποδοτικό.

Ο κ.Μώραλης τόνισε, ότι ο δήμος Πειραιά θα συμπαρασταθεί παράλληλα στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Δεκεμβρίου, για ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Στο μεταξύ, πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), την Πέμπτη 06/11/2014 ημέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό. Επίσης, το Σάββατο 8/11/2014, θα πραγματοποιηθεί στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) εκδήλωση με θέμα «Η νομική εκδοχή εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ και άλλες νομικές πτυχές», όπου θα συμμετέχουν, ως εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίων και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ