Κατάρ: Για 2 μέρες επεκτείνεται η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Κατάρ: Για 2 μέρες επεκτείνεται η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
epaselect epa10916290 Residents of Gaza city begin to evacuate following an Israeli warning of increased military operations in the Gaza strip, 13 October 2023. The Israeli Defense Force (IDF) on 13 October called for the evacuation of all civilians of northern Gaza ahead of an expected ground invasion. EPA/HAITHAM IMAD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε συμφωνία με το Κατάρ και την Αίγυπτο η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη.

Το Κατάρ ανακοίνωσε την παράταση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για 2 επιπλέον μέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Όπως ανέφερε σχετικά με τον Ματζέν αλ Ανσάρι, «επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας».

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε η Χαμάς, λέγοντας ότι σε συμφωνία με το Κατάρ και την Αίγυπτο η προσωρινή ανθρωπιστική εκεχειρία παρατάθηκε σύμφωνα με τους ίδιους όρους.

Υπενθυμίζεται πως η 4ήμερη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που βρίσκονται σε πόλεμο από τις 7 Οκτωβρίου εξέπνεε το βράδυ της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, το Ισραήλ επέτρεψε την παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και απελευθέρωσε περίπου 150 Παλαιστίνιους από τη φυλακή.

Η Χαμάς απελευθέρωσε περισσότερους από 50 ομήρους, μεταξύ των οποίων και ξένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: