Η κατάθεση που δείχνει τους απαγωγείς

Η κατάθεση που δείχνει τους απαγωγείς

Τέλος καλό όλα καλά, για την ανιψιά του προέδρου του Αστέρα Τρίπολη, Βαρβάρα Μητσώνη, που είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή. 

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνη, ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, ο οποίος παρέδωσε το ποσό των 82.000 ευρώ στους απαγωγείς. Η νεαρή είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη χθες στις 11:00 το πρωί, μετά την καταβολή λύτρων.

Το αρχικό ποσό που απαιτήθηκε ήταν δέκα εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησαν ακόμη εννέα τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ απαγωγέων και οικογένειας. Σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, η μητέρα της 27χρονης φέρεται να ζήτησε να μιλήσει στην κόρη της. Οι απαγωγείς έδωσαν το τηλέφωνο στην Βαρβάρα, η οποία πρόλαβε να ψελλίσει «είμαι καλά», πριν διακοπεί η κλήση.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όλα συνέβησαν στις 10.30 το βράδυ, όταν τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν γρήγορα από ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και έβαλαν με τη βία στο όχημα την 27χρονη, η οποία είναι φοιτήτρια στα ΤΕΙ Μαιευτικής.

Η Βαρβάρα Μητσώνη  είναι καλά στην υγεία της και μετά την επανένωση με τους οικείους της έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του γραφείου Απαγωγών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι αδερφές της κοπέλας ήταν τα πρώτα άτομα που την αναζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η μία τηλεφώνησε περίπου στις 11 το βράδυ σε συναδέλφους της και ενημέρωσε ότι την έψαχνε. Η φοιτήτρια δεν είχε εμφανιστεί ούτε στη δουλειά και τα ίχνη της είχαν χαθεί. Η οικογένεια ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία για την εξαφάνιση της κόρης τους. Ύστερα από δύο μέρες, οι φόβοι όλων επαληθεύτηκαν όταν οι απαγωγείς τηλεφώνησαν από το κινητό της 27χρονης στον πατέρα της και ζήτησαν λύτρα.

Το σημείωμα
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάθεση των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα της κοπέλας, που είχε αποσταλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην οικογένειά της. «Είμαι καλά. Κάντε ό,τι μπορείτε, κάντε γρήγορα» φέρεται να ανέγραφε στο σημείωμα. Οι απαγωγείς, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την οικογένεια και αφού πείστηκαν ότι είναι εξωπραγματικό το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ζητούσαν αρχικά, υποχώρησαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους και «έπεσαν» στις 82.500 ευρώ.

Υπέδειξαν στον πατέρα της 27χρονης έναν παράδρομο κοντά στο ΟΑΚΑ ως το σημείο παράδοσης των χρημάτων. Η οικογένεια -υπό την καθοδήγηση των διαπραγματευτών της Αστυνομίας- συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των απαγωγέων και παρέδωσε το πρωί του Σαββάτου τα χρήματα, με την ελπίδα η Βαρβάρα να γυρίσει πίσω σώα και αβλαβής. Τελικά το δεκαήμερο θρίλερ έληξε χθες στις 10.50 το πρωί όταν αφέθηκε ελεύθερη. Οι δράστες την άφησαν στην Ανω Κυψέλη, κοντά στο σημείο της απαγωγής.

Οι αξιωματικοί του γραφείου απαγωγών της ΥΔΕΖΙ έχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουν οι έρευνες και ήδη έχουν ζητήσει την άρση τηλεφωνικών απορρήτων και συλλέγουν υλικό από κάμερες. Ωστόσο, η κατάθεση της 27χρονης παραμένει το πιο σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

assets_LARGE_t_420_54421022

Η 27χρονη Βαρβάρα, που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των απαγωγέων, είναι η κόρη του γενικού διευθυντή του Αστέρα Τρίπολης, Τάσου Μητσώνη.Η μητέρα της είναι αδελφή του Γιάννη Καϋμενάκη, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πήγε σχολείο στο Βαρβάκειο Λύκειο, είναι φοιτήτρια του τμήματος Μαιευτικής στο ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται στην υποδοχή των θαμώνων σε γνωστό καφέ-κλαμπ στη Δάφνη.Η οικογένεια της Βαρβάρας Μητσώνη ζει σε ένα διώροφο σπίτι στην Κυψέλη.Οι γείτονες αναφέρουν ότι δεν είχαν δώσει αφορμή για το παραμικρό.Το περιστατικό της απαγωγής δεν είχε γίνει γνωστό όλες αυτές τις ημέρες και αποκαλύφθηκε χθες, αφού οι απαγωγείς είχαν απελευθερώσει τη 27χρονη.