Κατέρρευσε ακόμη μια μεγάλη εταιρεία στην Τουρκία

Κατέρρευσε ακόμη μια μεγάλη εταιρεία στην Τουρκία

Η Hotiç, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες υποδημάτων με περισσότερα από 150 καταστήματα, βάζει «λουκέτο».

Η έλλειψη ρευστότητας, η υπερβολική υποτίμηση της τουρκικής λίρας και η αύξηση των επιτοκίων δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Τουρκία για τις επιχειρήσεις. Νέο «θύμα» μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων με 150 καταστήματα, η Hotiç, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις δικαστικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα hurriyet.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παπουτσιών της Τουρκίας, η γνωστή Hotiç, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια της αγοράς στην Τουρκία. Το δικαστήριο την Παρασκευή αποφάσισε υπέρ της αίτησης της εταιρείας.

Η Hotiç πρόσθεσε ότι τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας και ως εκ τούτου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης. «Σε αυτή την κατεύθυνση, στις 31.08.2018, κατατέθηκε το αίτημα μας για διακανονισμό στο Εμπορικό Δικαστήριο Asliye, το οποίο ενέκρινε ο Yunus Egemenoğlu και ελήφθη η δικαστική απόφαση», σημείωσε ο Alihan Hotiç.

Ιδρυθείσα το 1938, η εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ σήμερα έχει 150 σημεία πώλησης σε όλη την Τουρκία και σχεδόν 900 υπαλλήλους που εξυπηρετούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια πελάτες. Η μάρκες της έχουν εξαπλωθεί σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή από την Ελβετία έως τη Μογγολία.