Καθηγητές Νομικής: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις σωτηρίας του εξαμήνου

Καθηγητές Νομικής: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις σωτηρίας του εξαμήνου

Η απόφαση των καθηγητών πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο της Σχολής.

Απόφαση ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να σωθεί το εξάμηνο έλαβαν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών που συνεδρίασαν σήμερα μυστικά, υπό τον φόβο της διακοπής της συνεδρίασης από φοιτητές ή της άσκησης οποιασδήποτε πίεσης.

Οι καθηγητές του τμήματος αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, ότι προκειμένου να περισωθεί το κύρος της σχολής δεν μπορεί να θεωρηθεί εξάμηνο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την εξεταστική του Φεβρουαρίου.

Για να ισχύσει και τυπικά η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Σημειώνεται πάντως ότι η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται.

Διαβάστε ακόμη: «Άνοιξε» δίαυλος επικοινωνίας με τους γιατρούς

Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε και πρόταση να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και στη συνέχεια όλες οι εξετάσεις του έτους, κάτι που όμως τελικά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Αντίθετα, για λόγους προστασίας του διεθνούς κύρους του ιδρύματος, η διοίκηση της σχολής αποφάσισε να μην ισχύσει η απώλεια του εξαμήνου για τους ξένους φοιτητές, που παρακολουθούν το πρόγραμμα Erasmus.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που χάνεται εξάμηνο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ