Και το Snapchat μεταξύ των κοινωνικών δικτύων που μπλοκάρουν τον λογαριασμό του Τραμπ

Και το Snapchat μεταξύ των κοινωνικών δικτύων που μπλοκάρουν τον λογαριασμό του Τραμπ
Snapchat logo is seen displayed on a phone screen in this illustration photo taken in Poland on November 29, 2020. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα κλειδώσαμε τον λογαριασμό Snapchat του Προέδρου Τραμπ», δήλωσε εκπρόσωπος της Snap.

Το Snapchat είναι πλέον η πιο πρόσφατη πλατφόρμα που μπλόκαρε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά το Twitter, το Facebook και το YouTube. Όλες αυτές οι πλατφόρμες εμπόδισαν τον Τραμπ να δημοσιεύει νέο περιεχόμενο, αφού οι αναρτήσεις του θεωρούνταν ότι υποκινούν βία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα κλειδώσαμε τον λογαριασμό Snapchat του Προέδρου Τραμπ», δήλωσε εκπρόσωπος της Snap στο TNW. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ανησυχεί βαθιά για την επικίνδυνη ρητορική από τον εν λόγω λογαριασμό. Η εφαρμογή σταμάτησε να προωθεί τον λογαριασμό του στην ενότητα Discover τον περασμένο Ιούνιο.

Το Twitter αντέδρασε άμεσα, αφαιρώντας τρία από τα tweets του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που έκανε ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογικές απάτες και ζήτησε από τους ταραχοποιούς να «γυρίσουν σπίτι τους». Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι ο λογαριασμός του Τραμπ είναι αντιμέτωπος με μόνιμη απαγόρευση μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις της πολιτικής της πλατφόρμας. Επί του παρόντος, ο λογαριασμός του απαγορεύεται να δημοσιεύσει οτιδήποτε για 12 ώρες.

Το Facebook επίσης οδηγήθηκε σε περιορισμό του λογαριασμού του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς τον εμπόδισε να δημοσιεύει για 24 ώρες τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram. Η πλατφόρμα είπε ότι το βίντεο καταργήθηκε καθώς «συμβάλλει και δεν περιορίζει τον κίνδυνο συνεχιζόμενης βίας».

Η πλατφόρμα ροής βίντεο, YouTube, κατάργησε το βίντεο του Τραμπ, καθώς παραβίασε τις πολιτικές του σχετικά με τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογικές απάτες.

Ενώ το Twitter, το Facebook και το YouTube έχουν απαγορεύσει τον Τραμπ για 12-24 ώρες, το Snapchat δεν έχει ορίσει ακόμη ένα χρονικό όριο για την απαγόρευση.