Κεδίκογλου: Προστασία της πρώτης κατοικίας των αδυνάτων

Κεδίκογλου: Προστασία της πρώτης κατοικίας των αδυνάτων

Βέβαιος πως η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη των βουλευτών στο θέμα των πλειστηριασμών εμφανίζεται ο Σ. Κεδίκογλου - Μήνυμα και προς τους εκπαιδευτικούς.

«Ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων» θα φέρει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στη Realnews και επαναλαμβάνει ότι «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατευθούν πλήρως. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση».

Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίζεται βέβαιος πως η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το θέμα, «θα έχει τη υποστήριξη των βουλευτών».

Τα σχολεία «δεν είναι τσιφλίκι κανενός»
Σε ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαμηνύει ότι τα σχολεία «δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορεί να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ξαναχρησιμοποιήσει το όπλο της πολιτικής επιστράτευσης, ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνει ότι σταθερός γνώμονας «είναι η προστασία της κοινωνίας και η τήρηση της νομιμότητας», προσθέτει ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης αποβλέπουν στο να αποφευχθούν νέες αναστατώσεις και αναταραχές, είτε στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είτε σε άλλους τομείς του δημοσίου βίου» και συμπληρώνει: «περιμένουμε από τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν απειλές του τύπου “θα κάνω τη χώρα Κούγκι”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Απελευθέρωση πλειστηριασμών ή κατάρρευση τραπεζών