Κέντρο Αειφορίας (CSE): Πώς γεννήθηκε ένας νέος κλάδος με χιλιάδες εταιρείες και νέες θέσεις απασχόλησης

Κέντρο Αειφορίας (CSE):  Πώς γεννήθηκε ένας νέος κλάδος με χιλιάδες εταιρείες και νέες θέσεις απασχόλησης

Μια ιστορία παγκόσμιας πρωτοπορίας!

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια από την ίδρυσή του στην Αθήνα το 2005, τo Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας (Centre for Sustainability and ExcellenceCSE) ευχαριστεί θερμά τους διεθνείς συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη τους και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στο χτίσιμο μιας ισχυρής κουλτούρας Βιωσιμότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες Αειφορίας  και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παγκόσμιων εταιρειών και οργανισμών του Fortune 500 που έχουν παρακολουθήσει τα μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του CSE και οι πάνω από 100 διακεκριμένοι διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες  που το έχουν εμπιστευτεί, όπως η NASA, η Κυβέρνηση του Dubai, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η Coca Cola, το Lloyds banking group, η ABM, η Blackberry, η Νestle, η UnderArmour, η Pfizer, το ADNOC Group, η Heineken, επιβεβαιώνουν την καινοτόμο συνεισφορά του στο χώρο.

Tο Κέντρο Αειφορίας (CSE) ήταν ανάμεσα στις 3 πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Εταιρική Υπευθυνότητα και Αειφορία. Το 2005, δημιούργησε την πρώτη Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Επαγγελματιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επεκτάθηκε στην συνέχεια στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική στη Μέση Ανατολή και στην Ασία. Έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας σχετικών με την Εταιρική Υπευθυνότητα μέσω της πιστοποίησης χιλιάδων επαγγελματιών αλλά και της παροχής ενημέρωσης στις εταιρείες για την ανάγκη του νέου αυτού ρόλου, ο οποίος είναι σημαντικότατος για το μέλλον των εταιρειών. Έτσι, συνέβαλλε καθοριστικά στο να εγκαινιαστεί μια νέα παγκόσμια τάση που αναγνωρίζει τη σημασία ένταξης πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας στην επιχειρηματική στρατηγική και συνεπώς την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο αυτό.

Σήμερα κυριαρχεί στον τομέα αυτό, έχοντας σταθερή στρατηγική συνεργασία με διεθνείς Οργανισμούς όπως το Institute of Environmental Management and Assessment (IEMA), το Global Reporting Initiative (GRI), το CSRHub.

Με γραφεία στην Αθήνα και στο Σικάγο, το CSE διαθέτει σήμερα ένα μοναδικό δίκτυο συνεργατών (affiliates) σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και 4 ηπείρους στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Μέση Ανατολή και Ασία μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών του.

Όσον αφορά το μέλλον, ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους  του CSE είναι να αναδείξει το Sustainability Academy (www.sustainability-academy.org), το οποίο πρόσφατα εγκαινίασε, ως την κορυφαία πηγή ενημέρωσης και εκπαίδευσης για θέματα Βιώσιμης ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης παγκοσμίως για επαγγελματίες, νέους επιχειρηματίες και αποφοίτους Πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το Annual Sustainability Meeting στις 17 Μαρτίου 2016 στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση, με τίτλο “Τhe Role of the Sustainability Professional in the current Economic Environment, Challenges & Opportunities θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο και έχει στόχο να αναδείξει τον σημαίνοντα ρόλο του Επικεφαλής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς και τις μελλοντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις εταιρείες.