Κέρδη 59,2 εκατ. ευρώ για την Aegean

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση κατέγραψε η αεροπορική εταιρεία στο 9μηνο του 2013, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 532,4 εκ. ευρώ.

Καθαρά κέρδη ύψους €59,2 εκ., σε σύγκριση με ζημίες €8,7 εκ. το 2012, κατέγραψε η Aegean, που παρουσίασε αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών της στο εννιάμηνο του 2013, φτάνοντας τα €532,4 εκ.

Η εταιρεία που βραβεύτηκε ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2013, από τα Skytrax World Airline Awards, οφείλει τη βελτίωση του κύκλου εργασιών και του αποτελέσματός της στην επένδυση στην ανάπτυξη και την απόδοση του δικτύου εξωτερικού, που ενισχύθηκε περαιτέρω λόγω και των ευνοϊκών συνθηκών που επεκράτησαν στη χώρα κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και της ωρίμανσης της παρουσίας της εταιρείας σε νέες αγορές.

Διαβάστε ακόμη: Aegean: Νέα δυναμική ανάπτυξης μετά την εξαγορά της Olympic

Η Aegean μετέφερε 3,2 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2012. Η μέση πληρότητα των τακτικών πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού ενισχύθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 80%, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση του αποτελέσματος. Η Aegean μετέφερε 9% περισσότερους επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας, ενώ σημαντική αύξηση 22% επιτεύχθηκε στην κίνηση εξωτερικού από και προς τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2012 με την Aegean να μεταφέρει 2,1 εκ. επιβάτες. Συνολικά η Aegean μετέφερε 5,3 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, παρουσιάζοντας αύξηση 9% στη συνολική επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2012.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Επενδύουμε με συνέπεια στην εξωστρέφεια και την στήριξη του τουρισμού με αποτέλεσμα να ωφεληθούμε σημαντικά από την άνοδο του ρεύματος προς την χώρα. Η είσοδος σε νέες αγορές, η ωρίμανση των προσπαθειών διείσδυσης σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες διαχείρισης του κόστους των προηγούμενων ετών, οδήγησαν την Aegean να καταγράψει σημαντική κερδοφορία το εννεάμηνο του 2013, ύστερα από μία τριετή περίοδο ζημιών. Τα αποτελέσματα της Olympic Air, που θα είναι ζημιογόνα για το σύνολο του έτους, δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα εννεαμήνου διότι η εξαγορά πραγματοποιήθηκε την 23η Οκτωβρίου 2013. Θα συμπεριληφθούν, όμως, και θα επιβαρύνουν τα συνολικά ετήσια αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια καθώς τώρα, μαζί, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή δυναμική. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ήδη με την προσφορά χαμηλότερων ναύλων και τις άμεσες παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο, για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013, μετά από 4 χρόνια κάμψης, εμφανίζεται μικρή αύξηση της κίνησης σε αρκετούς προορισμούς εσωτερικού».

Aegean Airlines: Ξανά στην Αίγυπτο μέσω EgyptAir