Κέρδισαν το λαχείο και πληρώνονται με… IOU!

Κέρδισαν το λαχείο και πληρώνονται με… IOU!

Στην πολιτεία του Ιλλινόις οι νικητές της λοταρίας αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Οι νικητές της λοταρίας στην πολιτεία του Ιλλινόις υποχρεώνονται να πληρωθούν με υποσχετικές (IOU) αντί για κανονικά χρήματα. Κι αυτό γιατί τα δημόσια ταμεία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.

Αυτή τη στιγμή οι πολιτειακές αρχές δεν έχουν δώσει την εντολή εκταμίευσης χρημάτων, οπότε οι υπεύθυνοι της λοταρίας δηλώνουν αναρμόδιοι να εκταμιεύσουν πραγματικά δολάρια. Γι’ αυτό και οι νικητές λαμβάνουν τα… περίφημα IOU με το αντίστοιχο ποσό που κέρδισαν για να εξασφαλίσουν ότι τελικά θα πληρωθούν.

Το Ιλλινόις αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα και ο εκπρόσωπος της λοταρίας, Στέφεν Ρόσι, δήλωσε ότι το τζακπότ των 25.000 δολαρίων δεν θα πληρωθεί άμεσα. «Εξαιτίας της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης στο Σπρίνγκφιλντ ορισμένες πληρωμές έχουν καθυστερήσει», δήλωσε. «Όλοι οι νικητές θα λάβουν τα χρήματά τους όταν οι αρχές του Ιλλινόις δώσουν την εντολή πληρωμής».

Ποσά κάτω από 600 δολάρια μπορούν να πληρωθούν από τους επίσημους πωλητές λαχνών, όμως από 601 δολάρια έως 25.000 εισπράττονται μόνο μέσω των κέντρων της επίσημης αρχής των κληρώσεων.

Η κατάσταση αυτή κρατά από την 1η Ιουλίου. Από τότε υπάρχουν 29 μεγάλα έπαθλα τα οποία ξεκινούν από 50.000 δολάρια και φτάνουν έως τα 262 εκατομμύρια που μοιράστηκαν δύο τυχεροί. Ένα ποσό το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της πολιτείας.