Κι άλλη διάκριση για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Κι άλλη διάκριση για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Αφού απέσπασε το βραβείο «Community Impact Award», τώρα βραβεύτηκε και με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη».

Η «Σχεδία» είναι το πρώτο περιοδικό δρόμου που από το 2013 πωλείται στους δρόμους της Αθήνας, παρέχοντας μια ξεχωριστή ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης, αλλά και μέσο στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Ένα όχημα που δίνει φωνή στους αδύνατους.

Μετά το βραβείο «Community Impact Award», το ελληνικό περιοδικό δρόμου βραβεύτηκε και με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2014. Η βράβευση αφορά τη «Σχεδία», αλλά και τις πρωτοβουλίες «Γκολ στη Φτώχεια» (ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων) και «Ένας Καφές σε Περιμένει».

Οι τρεις πρωτοβουλίες συνθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι (αλλά όχι το σύνολο) του πεδίου δράσεων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης».

Λίγες μόλις μέρες πέρασαν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Social Business Excellence Awards 2014» και την απονομή του βραβείου «Community Impact Award 2014», και το περιοδικό δρόμου «σχεδία» είχε την τιμή μιας ακόμη αναγνώρισης για τον ενεργό, θετικά παρεμβατικό ρόλο της στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Απρίλιο, πάνελ ειδικών της FIFA συμπεριέλαβε την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια»/Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το ποδόσφαιρο για την ενεργοποίηση των αστέγων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Για το 2014 βραβεύτηκαν με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», επίσης, η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, καθώς και το Χαμόγελο του Παιδιού.