Η Κίνα «σκαρφαλώνει» στην κορυφή των επιχειρηματικών ταξιδιών

Η Κίνα «σκαρφαλώνει» στην κορυφή των επιχειρηματικών ταξιδιών

Μέσα στο 2016 η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τις ΗΠΑ.

Η Κίνα είναι η πιο hot αγορά για επιχειρηματικούς ταξιδιώτες, και οι σχετικές δαπάνες στη χώρα θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ μόλις το 2016, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Οι δαπάνες για επιχειρηματικά ταξίδια στην Κίνα άγγιξαν τα 225 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι – ή 23% της παγκόσμιας αγοράς που ανέρχεται σε 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό κατατάσσει την Κίνα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ όπου οι αντίστοιχες δαπάνες έφτασαν τα 274 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών.

Ο ρυθμός αύξησης των επιχειρηματικών ταξιδιών στην Κίνα είναι αξιοσημείωτος. Από το 2000, οι δαπάνες αυξάνονται με ρυθμό περίπου 16% ετησίως, σε σχέση με μόλις 1% στις ΗΠΑ.

«Παρά τους μεγαλύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υπολείπονται σε σχέση με την Κίνα, η οποία πρόκειται να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά επιχειρηματικών ταξιδιών παγκοσμίως το 2016», αναφέρει η έκθεση.

Για δεκαετίες, η Κίνα επιδείκνυε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, η οποία τώρα αντανακλάται πλέον και στον κλάδο επιχειρηματικών ταξιδιών της χώρας. Το Πεκίνο κατασκεύασε εκτενείς υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου ενός δικτύου σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας, το οποίο καθιστά ευκολότερο το ταξίδι τουριστών αλλά και επιχειρηματιών.

Είναι πιθανό η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας να επιδράσει αρνητικά και στην αύξηση του κλάδου. Όμως, το δυναμικό της αγοράς παραμένει· ενδεικτικά, η κατά κεφαλή δαπάνη για επιχειρηματικά ταξίδια ανέρχεται σε λιγότερο από 200 δολάρια στην Κίνα, όταν στις ΗΠΑ αγγίζει κατά μέσο όρο τα 800 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Κινεζική επένδυση «μαμούθ» στην Ιταλία

Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης θα σώσει την Κίνα από τα μέτρα στήριξης

Deal δισεκατομμυρίων μεταξύ Κίνας και Αργεντινής