Κινητικότητα στην Ειδομένη μετά από φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα

Κινητικότητα στην Ειδομένη μετά από φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα
ΕΙΔΟΜΕΝΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η αστυνομία προσπαθεί με ανακοινώσεις μέσω μεγαφώνων στα αραβικά και τα φαρσί να αποτρέψει τον κόσμο.

Κινητικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη, όπου πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό, όπως λένε, να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

«Ακούσαμε ότι σήμερα θα ανοίξουν τα σύνορα και ήρθαμε να περάσουμε. Μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας ο Ερυθρός Σταυρός και 500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ νεαρός Σύρος που έφτασε στην Ειδομένη νωρίς το πρωί, από τα Γιαννιτσά, μαζί με συμπατριώτες του.

Η αστυνομία προσπαθεί, με ανακοινώσεις μέσω μεγαφώνων, στα αραβικά και τα φαρσί, να αποτρέψει τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται πάνω στις γραμμές πρόσφυγες τόσο από τον καταυλισμό όσο και από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών. Αρκετοί ήταν, ωστόσο, εκείνοι που δεν πείστηκαν να συμμετάσχουν. Από χθες πάντως, επικρατούσε αναστάτωση και σύγχυση μεταξύ των προσφύγων, καθώς όλοι προσπαθούσαν να διασταυρώσουν τις φήμες που διαδίδονταν περί επικείμενου ανοίγματος των συνόρων.