Η κυβέρνηση κάνει πίσω στην αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Η κυβέρνηση κάνει πίσω στην αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι κοινωνικές αντιδράσεις έκαμψαν τις κυβερνητικές προσπάθειες.

Της Βίκυς Σαμαρά

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και υπό το φόβο επανάληψης μίας νέας ΔΕΗ με απρόβλεπτες αυτή τη φορά διαστάσεις, η κυβέρνηση «πνίγει» τα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη, με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις, στον απόηχο των συστάσεων της τρόικας κατά τις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών (στη Θεσσαλονίκη είχε διενεργηθεί δημοψήφισμα παράλληλα με τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ) και η ανησυχία για διαρροές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, είχαν προβληματίσει μετά τις κάλπες τη δικομματική.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήλθε από το ΣτΕ, που έκρινε πρόσφατα αντισυνταγματική την πώληση της ΕΥΔΑΠ, οδηγώντας εκ των πραγμάτων στην επανεξέταση και των όρων αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ που ήδη είχε προχωρήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr