Κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Το 2014 θα αποτελέσει «έτος μηδέν για τον λαό και τη χώρα», αλλά και στιγμή αποφάσεων για τη συντηρητική Ευρώπη, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρμηση ευρείας πλειοψηφίας σε επερχόμενες εκλογές εμφανίζεται ο ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία και η συντηρητική Ευρώπη θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσει στ΄αλήθεια αν θα αλλάξει πολιτική και συμπεριφορά ή αν θα αυτοκτονήσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως η Ευρώπη «θα αλλάξει πολιτική και θα’ ναι ντάλα μεσημέρι».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι το «πολιτικό και το ηθικό “καντήλι” της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού» και θέτει ως ορόσημο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τις ευρωεκλογές: «Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι αφετηρία εξελίξεων, αλλά προδιαγεγραμμένο όριο, που λειτουργεί προκαταβολικά ως καταλύτης εξελίξεων.

Ακόμη, χαρακτηρίζει «έτος μηδέν για τον λαό και τη χώρα» το το 2014», καθώς, όπως λέει, «τελειώνει η πενταετία της πτώσης και την κατάρρευσης […]Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η βουλή, στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία»

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, με «τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, όπως το 1953 για η Γερμανία, με μορατόριουμ και ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπολοίπου», ενώ χρεώνει «αναξιοπιστία» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με τις «διαρκείς ύβρεις και απειλές του».

Απαντώντας σε ερώτηση περί του σκηνικού εσωτερικού διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος τονίζει: «Εμείς δεν θα κυκλοφορούμε με φίμωτρα, όπως πολλοί στα κόμματα της πλειοψηφίας».

Θεωρεί αυτονόητη τη σύγκρουση, «στο πλαίσιο μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης», με την ελίτ -ελληνική και ευρωπαϊκή- «όταν η επιδίωξή της είναι να μας γυρίσει 100 χρόνια πίσω».

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποίηση Τσίπρα στον Όλι Ρεν για τους πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στην παρέμβαση των «58» για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η προσπάθεια κατασκευής μιας “Κεντροαριστεράς” από τα πάνω, από συγκροτήματα ΜΜΕ και εξαρτήματα του παλιού και εν πολλοίς φθαρμένου προσωπικού, είναι τελείως έξω από τα προβλήματα και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «η κοινωνία δεν αντέχει, ούτε συγχωρεί παιχνιδάκια», και καλεί τους βουλευτές «να ανοίξουν, ή να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της συνείδησής τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση