Κυβερνοεπίθεση σε έγγραφα του εμβολίου της BioNTech

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση και έγκριση εμβολίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδέχτηκε ότι έγινε στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech δήλωσε την Τετάρτη ότι εντόπισε «παράνομη πρόσβαση» στα έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύσσει με την Pfizer, μετά από κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση και έγκριση φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και εμβολίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι έγινε στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

Η BioNTech είπε: «Σήμερα, ενημερωθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση και ότι σε ορισμένα έγγραφα που σχετίζονται με την υποβολή του υποψήφιου εμβολίου COVID-19 της Pfizer και της BioNTech εντοπίστηκε παράνομη πρόσβαση.» Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί, σε σχέση με αυτό το περιστατικό, και δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη.

Η BioNTech είπε ότι περιμένει τώρα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο EMA δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, λέγοντας μόνο ότι ερευνά το συμβάν με τη βοήθεια της επιβολής του νόμου.

«Ο EMA δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες θα διατεθούν σύντομα», ανέφερε σε δήλωση.