Κλοπή δύο εκατομμυρίων κωδικών Facebook και e-mail

Κλοπή δύο εκατομμυρίων κωδικών Facebook και e-mail
Photo:

Τα «κλοπιμαία» δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα – Άγνωστο πόσοι από τους κωδικούς είναι ανενεργοί.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κωδικοί για το Facebook, το Google και το Yahoo! -μεταξύ άλλων- εκλάπησαν και δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ.

Οι ειδικοί υποψιάζονται πως πίσω από όλη αυτή την επιχείρηση βρίσκεται συμμορία, ενώ εκτιμούν πως οι πληροφορίες αποσπάστηκαν από τους υπολογιστές των θυμάτων με ιούς που κατέγραφαν το πάτημα των πλήκτρων όταν κάποιος έγραφε τον κωδικό του.

Διαβάστε ακόμη: Παραβίαση 38 εκατ. λογαριασμών της Adobe

Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών ασφαλείας στο BBC, ακόμη και η αποκάλυψη ακόμη και ανενεργών κωδικών ενέχει κινδύνους. «Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς τους κωδικούς ισχύουν ακόμη. Αλλά γνωρίζουμε πως το 30-40% χρησιμοποιεί το ίδιο password σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνουν σε καμία περίπτωση», είπε ο αναλυτής ασφάλειας, Γκράχαμ Κλούλεϊ.

Οι ερευνητές μίας εταιρείας ασφάλειας ανακάλυψαν την ιστοσελίδα στην οποία είχαν δημοσιευθεί οι κωδικοί. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ομάδα, οι κωδικοί πιθανότατα συγκεντρώθηκαν μέσω ενός δικτύου που «σάρωνε» τις πληροφορίες από χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως που είχαν προσβληθεί από ιούς.