Kodu Kup Europe: ένας νέος σχολικός διαγωνισμός – θεσμός

Kodu Kup Europe: ένας νέος σχολικός διαγωνισμός – θεσμός

Microsoft και το European Schoolnet θέτουν ως στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Microsoft Ελλάς και τo European Schoolnet είχαν ανακοινώσει, με μεγάλη χαρά, τη συμμετοχή της χώρας μας στο European Kodu Kup, τον νέο σχολικό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να σχεδιάζουν παιχνίδια και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και την κωδικοποίηση, μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας. Το Kodu Kup Europe, σκοπεύει να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι ( -game- based learning-), στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης, των νέων, στην Ευρώπη. Μόλις 15 ημέρες έχουν μείνει για δηλώσεις συμμετοχής και η Microsoft Ελλάς ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με τους μαθητές του, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Σεπτεμβρίου και να ζήσουν μια διαφορετική, διασκεδαστική και κυρίως επιμορφωτική εμπειρία!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Οι φιναλίστ από κάθε χώρα θα προσκληθούν στο Coding Camp στις Βρυξέλες τον Οκτώβρη του 2014, το οποίο θα λάβει χώρα στο Innovation Center της Microsoft κατά τη διάρκεια του European Coding Week.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Τίτλοι τέλους για το MSN Messenger