Κωνσταντινούπολη: Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη

Κωνσταντινούπολη: Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη

Το κίνητρο της επίθεση αυτής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το κίνητρο της επίθεση αυτής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία, το 2016.

Παράλληλα, η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μια φωτογραφία του βασικού φερόμενου ως ύποπτου για την επίθεση στο Reina, ωστόσο, πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα, κάνουν σήμερα λόγο για γκάφα των Αρχών, αναφέροντας πως πρόκειται για υπήκοο Καζαστάν, που βρίσκεται στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους.

Ο δράστης που έφτασε στο κλαμπ με ταξί μπήκε μέσα γαζώνοντας πρώτα έναν αστυνόμο και την ιδιωτική φρουρά του Ρέινα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Μέσα σε 7 λεπτά έσπειρε τον θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα στο κλαμπ. Πολλοί θαμώνες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν. Ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες, παράτησε το αυτόματο όπλο, άλλαξε αμφίεση και κατάφερε να διαφύγει μέσα στο πανικόβλητο πλήθος.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: O ένοπλος τη στιγμή που σκορπά τον τρόμο στην Τουρκία