Κοντά σε εξαγορά ύψους 2 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Microsoft

Κοντά σε εξαγορά ύψους 2 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Microsoft

Όλα δείχνουν πως ο τεχνολογικός «κολοσσός» θα απορροφήσει την σουηδική Mojang, δημιουργό του επιτυχημένου παιχνιδιού Minecraft.

Σε συνομιλίες φέρεται να βρίσκεται η Microsoft με τη σουηδική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Mojang προκειμένου να την εξαγοράσει έναντι αντιτίμου που μπορεί και να ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

Η Mojang είναι η δημιουργός του τρομερά επιτυχημένου παιχνιδιού Minecraft, το οποίο απέφερε κέρδη ύψους 100 εκατ. δολαρίων μόνο την περασμένη χρονιά και έχει πωλήσει περισσότερα από 50 εκατ. αντίτυπα από το 2009 μέχρι σήμερα, αριθμός που ενισχύθηκε και με την κυκλοφορία του σε Xbox 360, Xbox One και smartphones.

 

Εάν προχωρήσει η συμφωνία εξαγοράς, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ο αμερικανικός τεχνολογικός «γίγαντας» μέχρι σήμερα υπό τη διοίκηση του νέου CEO της, Σάτια Ναντέλα. Μιλώντας φέτος στο συνέδριο Brainstorm Tech του Fortune, ο Ναντέλα είχε πει πως δεν έβλεπε τον τομέα της ψυχαγωγίας (μέσω του Xbox) ως βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας του.

Ωστόσο, εκτιμάται πως η εξαγορά της Mojang πιθανότατα θα βοηθήσει τη Microsoft στην προώθηση του Minecraft στις κονσόλες της, ενώ δεν αποκλείεται να απορροφήσει εσωτερικά την ομάδα της σουηδικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Η Microsoft παρουσιάζει το νέο MSN στην Ελλάδα

Γιγαντιαίες οθόνες αφής από τη Microsoft

Επιστροφή στις ρίζες για τα Windows 9