«Κοριολάνος» στο Μέγαρο!

«Κοριολάνος» στο Μέγαρο!

Αν δεν προλαβαίνετε να πάτε στην Αγγλία για να παρακολουθήσετε θέατρο, η Αγγλία έρχεται σε εσάς μέσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Κοριολάνος» και Σαίξπηρ είναι, επίσημα, η τρίτη μετάδοση της φετινής σειράς από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Από την άλλη είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά που το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει μεταδόσεις στο αθηναϊκό κοινό σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας αναμεταδίδει ζωντανά από το Donmar Warehouse, την πιο σκληρή τραγωδία του Σαίξπηρ, σε μια παραγωγή δωματίου, με την υπογραφή της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ντόνμαρ, Τζόσι Ρούρκ και πρωταγωνιστή τον υπέροχο Τομ Χίντλστον (Θορ, Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί, κ.ά.) που δίνει εδώ μια συγκλονιστική ερμηνεία. Στον ρόλο της Βολούμνια η Ντέμπορα Φίντλεϊ, ενώ σε αυτόν του Μενένιου, ο Μαρκ Γκάτις.

Και γιατί κολλήσαμε τώρα να δούμε «Κοριολάνο»; Αν δεν σας φτάνει ότι στη συγκεκριμένη παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τομ Χίντλστον… θέλουμε οπωσδήποτε να το δούμε γιατί λατρεύουμε την ιστορία του «Κοριολάνου». Του νικητή στις μάχες. Του ανάπηρου στα συναισθήματα.

Διαβάστε ακόμη: Secret gig IΙ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Γάιος Μάρκιους Κοριολάνους, πατρίκιος Ρωμαίος στρατηγός, ένας άνθρωπος-δολοφονική και ανελέητη μηχανή, σώζει τη Ρώμη από εχθρικές απειλές, κερδίζει σχεδόν μόνος του τις μάχες και γυρίζει θριαμβευτής στην πόλη για να εκλεγεί στη Σύγκλητο. Για να κερδίσει την αποδοχή του λαού πρέπει να αποδεχτεί τις απαιτήσεις του: να δείξει τα τραύματά του στο πλήθος και να ζητήσει την επιδοκιμασία του. Το βρίσκει αποτρόπαιο και αρνείται να υποταχτεί. Υποδαυλισμένο από τους επιτήδειους συγκλητικούς, το πλήθος εξαγριώνεται όλο και περισσότερο, θεωρεί τον Κοριολανό υπεύθυνο για τα δεινά του και ο Κοριολανός κυριεύεται από την παρορμητική αλαζονεία του, πέφτει από το βάθρο του ήρωα και κατρακυλάει στο τίποτα, απομακρύνεται από τη Ρώμη και την οικογένειά του και κάνει το μοιραίο βήμα, συμμαχεί με τον εχθρό.

Μια διαχρονική  ιστορία που, για πολλούς, ήταν/είναι/θα είναι η ιστορία της ζωής τους.

Δείτε το την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Το εισιτήριο κυμαίνεται από 7 έως 14 ευρώ. Για όσους αναρωτιούνται, η αναμετάδοση θα έχει και ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε ακόμη: Παράταση για το Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους