Κορρές: Διπλάσια κέρδη για το α’ εξάμηνο

Κορρές: Διπλάσια κέρδη για το α’ εξάμηνο

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε ο όμιλος Κορρές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται.

Ο Όμιλος Κορρές, με πάνω από 400 φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως μια απ’ τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες με δυνατή παρουσία στο εξωτερικό.

Εν μέσω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περνά η χώρα, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, και να γίνει η πρώτη σε ανάπτυξη εταιρεία στην αγορά καλλυντικών με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 3%.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 44% στα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διπλασιάστηκαν (+107%) σε 1,1 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Επίσης, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16% στα 30,3 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, καθώς και όλων των στρατηγικών αγορών του εξωτερικού.

Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της μεγάλης δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική, αλλά και στις αγορές προτεραιότητας στην Ευρώπη, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η συνολική αύξηση ανήλθε σε 40%.