Κωτσόβολος: Συνεχείς επενδύσεις στην καινοτομία & στην ανάπτυξη

Κωτσόβολος: Συνεχείς επενδύσεις στην καινοτομία & στην ανάπτυξη
Με στρατηγική ανάπτυξης και την υλοποίηση εντατικών επενδύσεων, η Κωτσόβολος εξελίσσεται δυναμικά και ανταποκρίνεται με ευελιξία στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Oι απαιτητικοί και γεμάτοι προκλήσεις καιροί που διανύσαμε και διανύουμε, έδωσαν κίνητρο για ραγδαία εξέλιξη και άμεση ανταπόκριση, με στόχο την ταχύτατη και ασφαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Η περίοδος αυτή για την Κωτσόβολος, λειτούργησε ως πρόκληση για να συνεχίσει να καινοτομεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους ανθρώπους μέσα από την τεχνολογία.

Το 2021 η εταιρεία υλοποίησε σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες. Η εταιρεία εφάρμοσε με συνέπεια το επιχειρηματικό και επενδυτικό της πλάνο με δύο νέα σύγχρονα φυσικά καταστήματα στην Κύπρο, συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ., το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.cy, καθώς και ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο. Επιπρόσθετα στην Αττική,  προχώρησε στη δημιουργία δυο νέων καταστημάτων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στο εμπορικό κέντρο River West. Τα νέα αυτά καταστήματα σε συνδυασμό με τα ανακαινισμένα, θέτουν υψηλά τον πήχη για τον καταναλωτή, καθώς διαθέτουν όλες τις υποδομές, τόσο τεχνολογικά όσο και αισθητικά, για να προσφέρουν μία μοναδική αγοραστική εμπειρία, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα experience areas και μία πληθώρα διαδραστικών τεχνολογιών.

Οι επενδύσεις της Κωτσόβολος ωστόσο, δεν περιορίστηκαν μόνο στον τομέα της ανέγερσης νέων καταστημάτων και επέκτασής της στην Κύπρο. Επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όσο και στην εφοδιαστική αλυσίδα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών της Κωτσόβολος, μέχρι και το «τελευταίο μίλι». Επιπρόσθετα, οι  Quick Commerce υπηρεσίες της εταιρείας αναβαθμίστηκαν για την ταχύτατη και ακόμα πιο ευέλικτη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής της Κωτσόβολος είναι τόσο οι κοινωνικές της δράσεις, όσο και τα προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσει. Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», η Κωτσόβολος αποδεικνύει έμπρακτα τη φιλοσοφία και την πεποίθησή της ότι η τεχνολογία είναι σύμμαχος στη ζωή και μπορεί να κάνει την καθημερινότητα όλων πιο εύκολη, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία προσφέρει νέες ενισχυμένες υπηρεσίες, τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στο ψηφιακό, που διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρίες να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία. Αναφορικά με τα προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης, η Κωτσόβολος έχει αναπτύξει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, φροντίζοντας για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Έχει δεσμευτεί για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, ενώ όλα τα καταστήματά της και οι εγκαταστάσεις της τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρησιμοποιούν τεχνολογίες που διασφαλίζουν τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Βασικός στόχος είναι, μέχρι το 2030, η χρήση 100% ηλεκτρικών ή εναλλακτικού, «πράσινου καυσίμου» οχημάτων, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες πολλαπλασιασμού των σημείων ηλεκτρικής φόρτισης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ως ο Νο 1 retailer στην ανακύκλωση συσκευών, η Κωτσόβολος μόνο το 2020 συνέλεξε και ανακύκλωσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια κιλά συσκευών, επιβραβεύοντας και τους πελάτες της με vouchers, όταν εκείνοι φέρνουν τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα τους για ανακύκλωση.

Από επάνω: Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» της Κωτσόβολος.Κατάστημα Κωτσόβολος στη Λεμεσό
Από επάνω: Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» της Κωτσόβολος. Κατάστημα Κωτσόβολος στη Λεμεσό

Στόχος της κωτσόβολος για το ερχόμενο έτος είναι η ενίσχυση του δικτύου της, είτε με το άνοιγμα νέων καταστημάτων, είτε με ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων, την ολοκλήρωση του ψηφιακού της μετασχηματισμού, αλλά και την έναρξη της κατασκευής του νέου Logistics Center 65.000 τ.μ., το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και της παραγωγικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, αλλά και στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών της. Η Κωτσόβολος συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια το επιχειρηματικό και επενδυτικό της πλάνο, θέτοντας στο επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του, με στόχο μία Καλύτερη ζωή για όλους.

Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να ζουν μια καλύτερη ζωή με την τεχνολογία.

*To άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχους του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.