Kraft Heinz: «Λουκέτο» σε 7 εργοστάσια και «μαχαίρι» σε 2.600 θέσεις εργασίας

Kraft Heinz: «Λουκέτο» σε 7 εργοστάσια και «μαχαίρι» σε 2.600 θέσεις εργασίας

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έξι εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και μία στον Καναδά θα κλείσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι της Kraft Heinz θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των «λουκέτων» που σχεδιάζει η εταιρεία. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει πως θα αξιοποιήσει τα χρήματα που θα εξοικονομήσει στο πλαίσιο του σχεδίου περικοπών προκειμένου να εγκαταστήσει περισσότερες γραμμές παραγωγής σε άλλα εργοστάσιά της.

Ο Doug Leikness, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο του Oscar Mayer στο Ουισκόνσιν, το οποίο πρόκειται να κλείσει, σημειώνει πως η ανακοίνωση «ήρθε από το πουθενά», οδηγώντας τους 650 εργαζόμενους του εργοστασίου στην ανεργία.

Μεταξύ των εργοστασίων που πρόκειται να κλείσουν είναι επίσης αυτά στην Καλιφόρνια, στη Νέα Υόρκη και στην Πενσυλβάνια. Σε δήλωσή της η εταιρεία επισημαίνει: «Η Kraft Heinz αντιλαμβάνεται πλήρως και εκφράζει τη λύπη της για τον αντίκτυπο που έχει η απόφασή της για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται οι εγκαταστάσεις».