Κρυπτονομίσματα: Πώς κρίνει η JP Morgan τον συμβιβασμό μεταξύ της Binance και των ΗΠΑ

Κρυπτονομίσματα: Πώς κρίνει η JP Morgan τον συμβιβασμό μεταξύ της Binance και των ΗΠΑ
An illustration picture taken in London on May 8, 2022, shows gold plated souvenir cryptocurrency Tether (USDT), Bitcoin and Etherium coins arranged beside a screen displaying a trading chart. - Tether (USDT) is an Ethereum token known as a stablecoin that is pegged to the value of the US dollar, and is currently the largest stablecoin with a market value of USD 83 billion dollars. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
«Για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων η προοπτική του διακανονισμού θα έβλεπε την εξάλειψη ενός δυνητικού συστημικού κινδύνου».

Ως θετική εξέλιξη για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζει η JP Morgan το συμβιβασμό της Binance με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία θα πληρώσει 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινές και ο CEO της θα παραιτηθεί και θα καταβάλλει 50 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο μιας τριπλής κατηγορίας για ξέπλυμα χρήματος.

Η αμερικανική τράπεζα αναφέρει σε σχετική έκθεση της «βλέπουμε την προοπτική του διακανονισμού ως θετική, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την ίδια την Binance θα υποχωρήσει και οι συναλλαγές της θα επωφεληθούν.

Για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων η προοπτική του διακανονισμού θα έβλεπε την εξάλειψη ενός δυνητικού συστημικού κινδύνου που προέρχεται από μια υποθετική κατάρρευση της Binance» σημείωσαν αναλυτές της JP Morgan στο The Block.co.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως αφότου ο CEO της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 175 εκατ. δολαρίων. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών και η ακρόαση της ποινής του έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Ρίτσαρντ Τενγκ διαδέχθηκε τον Ζάο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Τενγκ δήλωσε ότι στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται η διαβεβαίωση των χρηστών της Binance ότι «μπορούν να παραμείνουν σίγουροι για την οικονομική ισχύ, την ασφάλεια και την ασφάλεια της εταιρείας». Η Binance δήλωσε ότι είναι «σίγουρη» ότι θα αναδυθεί ως μια ισχυρότερη εταιρεία, καθώς θέτει τα θεμέλια «για τα επόμενα 50 χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: