Κρυπτονομίσματα: Χακάρισμα στο FixedFloat με «λεία» 26,1 εκατ. δολάρια

Κρυπτονομίσματα: Χακάρισμα στο FixedFloat με «λεία» 26,1 εκατ. δολάρια
Photo: pixabay.com
Πάνω από 21 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια σε ether «έκαναν φτερά».

Το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FixedFloat έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης χάνοντας bitcoin και ethereum αξίας τουλάχιστον 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επίθεση αναφέρθηκε αρχικά στο X (πρώην Twitter), με το FixedFloat να αποδίδει τις μαζικές εκροές σε τεχνικά προβλήματα πριν μεταβεί σε κατάσταση συντήρησης. Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε επίσημα την επίθεση, ωστόσο ανέφερε σε ανακοίνωση πως:

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπήρξε πράγματι ένα hack και μια κλοπή κεφαλαίων. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να προβούμε σε δημόσια σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς εργαζόμαστε για την εξάλειψη όλων των πιθανών ευπαθειών, τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διερεύνηση. Η υπηρεσία μας θα είναι και πάλι διαθέσιμη σύντομα».

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), το site του FixedFloat ήταν υπό συντήρηση και δεν ήταν προσβάσιμο για τους χρήστες.

Στις 17 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν αναφορές χρηστών που περιγράφουν λεπτομερώς τις παγωμένες συναλλαγές και τα χρήματα που λείπουν. Η ανάλυση δεδομένων αποκάλυψε ότι πάνω από 21 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια σε ether «έκαναν φτερά» στις 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: