Λαγκάρντ: Φτωχοί και μεσαία τάξη πλήρωσαν την κρίση στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Φτωχοί και μεσαία τάξη πλήρωσαν την κρίση στην Ελλάδα

«Πιστεύω σε όσα συζητήσαμε με τον κύριο Βαρουφάκη».

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» παραχώρησε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη χώρα μας και στην πορεία που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί μεγάλο πνεύμα συνεργασίας. Από την μεριά μας υπάρχει πλούσιο πνεύμα συνεργασίας», φέρεται να δήλωσε η κα Λαγκάρντ, η οποία προσέθεσε: «Πιστεύω τα όσα συζητήσαμε με τον υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την αποπληρωμή των χρεών της Ελλάδας προς τους πιστωτές της αυτή την εβδομάδα».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ανησυχία της για το κόστος της κρίσης στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ανέφερε: «Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι το κόστος της κρίσης κλήθηκαν να το σηκώσουν κυρίως οι πιο φτωχοί και η μεσαία τάξη. Για τον λόγο αυτό καταβάλαμε προσπάθεια για να αλλάξουν τα όλα δεδομένα. Πριν, όταν μια τράπεζα ήταν σε δύσκολη κατάσταση και χρειαζόταν βοήθεια, αυτό γινόταν με τα χρήματα των πολιτών. Τώρα δημιουργήσαμε ένα σύστημα το οποίο μεταθέτει την υποχρέωση της διάσωσης στους μετόχους των χρηματοοικονομικών οργανισμών που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση».