Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά…

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά…
epa06234335 Head of the International Monetary Fund, Christine Lagarde speaks during the Bank of England Independence Conference in central London, Britain, 29 September 2017. The conference marks the 20th anniversary of the Bank of England being granted operational independence over monetary policy on 06 May 1997. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

...το εισοδηματικό κενό μεγαλώνει διαρκώς.

 

«Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάκαμψη αποκτά σταθερά θεμέλια» δήλωσε την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να αποτυπώσει τα θετικά στοιχεία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στις προβέψεις της που θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Το ζήτημα, όμως, για την Λαγκάρντ παραμένει το όλο και αυξανόμενο εισοδηματικό κενό. Η διευθύντρια του ΔΝΤ στάθηκε στο γεγονός ότι η οικονομική ανάκαμψη αφήνει πάρα πολλούς πίσω της χωρίς να βλέπουν κάποια βελτίωση στις συνθήκες ζωής και τις αποδοχές τους.

Για αυτόν τον λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε έκκληση στα κράτη που βλέπουν τις οικονομίες τους να βελτιώνονται, να φροντίσουν άμεσα να δράσουν με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας, την πάταξη της διαφθοράς αλλά και την φροντίδα για τις εργαζόμενες μητέρες.