Λαζαρίδης: Δεν θα παραδώσω την έδρα μου, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν

Λαζαρίδης: Δεν θα παραδώσω την έδρα μου, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης μιλάει στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Δεν ψήφισα την πρόταση μομφής για να μη μπει σε κίνδυνο η τέταρτη αξιολόγηση».

«Δεν εξαγοράστηκα από κανένα για να αποχωρήσω από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στις δηλώσεις του είπε ότι τήρησε τους κανόνες και διεμήνυσε ότι «ακόμα και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν». «Κάναμε τους ΑΝΕΛ με την ψυχή μας κι αυτό το πράγμα κάποιοι το ξέχασαν. Αυτές οι κόκκινες γραμμές που βάλαμε, υπάρχουν μέσα στην επιστολή» είπε ο κ.Λαζαρίδης.

Εξηγώντας γιατί δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι, «είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος ερωτηθείς τι εκτιμά ότι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ μόλις η συμφωνία των Πρεσπών πάει στη Βουλή, είπε πως πιστεύει ότι «θα τηρήσουν τη γραμμή τους».

Επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».

Όσον αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο κ.Λαζαρίδης είπε ότι«δεν μπαίνω στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αφού δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συμφωνία, αφού έχει τον όρο ‘Μακεδονία’ μέσα».