Leadership Roundtable: Οι CEOs απαντούν για το γραφείο του μέλλοντος

Leadership Roundtable: Οι CEOs απαντούν για το γραφείο του μέλλοντος
pexels
Φτιάχνοντας ένα γραφείο όπου οι άνθρωποι θα θέλουν να πάνε «επειδή το απολαμβάνουν».

του Alan Murray

Χάρηκα όταν διάβασα πρόσφατα για την κούραση του Jamie Dimon με το Zoom. «Είμαι σε φάση που πρόκειται να ακυρώσω όλες τις συναντήσεις μου στο Zoom» είπε ο CEO της JP Morgan στη Wall Street Journal. «Κουράστηκα πλέον».

Μπορεί να ισχύει. Όμως, βάζω στοίχημα ότι πολλοί από τους εργαζομένους του σκέφτονται διαφορετικά. Μια μάχη για την εξασφάλιση ταλέντου μαίνεται στο τοπίο μετά την πανδημία, κι αυτό έχει ισχυροποιήσει τους ταλαντούχους εργαζομένους. Όπως τόνισε ο Bill Schaninger της McKinsey στο εικονικό Leadership Roundtable του Fortune, «τώρα που το τζίνι βγήκε από το μαγικό λυχνάρι, πολλά πράγματα θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία για τα άτομα να αναρωτηθούν ποιος είναι ο δικός τους σκοπός, και κατά πόσο αυτό που κάνουν είναι αυτό που θέλουν να κάνουν».

Ιδού κάποια αποσπάσματα από τη συζήτηση:

«Πρέπει να καταστήσουμε το γραφείο ένα μέρους όπου οι άνθρωποι θα θέλουν να πάνε επειδή το απολαμβάνουν. Όχι επειδή εκεί εργάζονται, αλλά επειδή περνάνε καλά».

– Alain Bejanni, CEO, Majid Al Futtaim Group

«Μιλάμε πολύ για πολιτικές ευελιξίας. Ισχυρίζομαι ότι χρειαζόμαστε πολιτικές ευελιξίας που να είναι πραγματικά ευέλικτες. Όχι απλώς να επιτρέπουν στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, αλλά να είναι ευέλικτες και ως προς το πότε εργάζονται οι άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι κέρδισαν το δικαίωμά τους να κάνουν τη δουλειά τους διαφορετικά».

– Kristin Peck, CEO, Zoetis

«Δεδομένης της υπευθυνότητας που επέδειξαν όλοι οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι εν μέσω της πανδημίας, κέρδισαν κατά έναν τρόπο το δικαίωμα να αποφασίζουν πού θέλουν να εργάζονται και πώς».

– Francesco Starace, CEO, Enel Group

Οι CEOs που συμμετείχαν στο event μίλησαν και για το πώς η πανδημία έχει επιταχύνει τα σχέδιά τους να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για να αναστοχαστούν πάνω στα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεών τους.

«Το ενδιαφέρον πράγμα με τον μετασχηματισμό για μας ήταν ότι στην αρχή όλοι επεδίωκαν να κάνουν το ψηφιακό αντίστοιχο αυτού που έκαναν προηγουμένως. Μόνο τώρα αναρωτιούνται οι άνθρωποι: ‘Τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά;’».

– Barbara Humpton, CEO, Siemens USA

«Δεν επαρκεί το digital first. Δεν φτάνει το να έχεις μια εμπειρία πελάτη που είναι ψηφιακή. Δεν αφορά μόνο την εμπειρία πελάτη. Αφορά το «πώς μπορούμε να σκεφτούμε εκ νέου το πώς κάνουμε τη δουλειά μας».

– Clara Shih, CEO, Service Cloud, Salesforce