Λειψοί: Το νησί της Καλυψούς «κατακτά» τους Ιταλούς

Λειψοί: Το νησί της Καλυψούς «κατακτά» τους Ιταλούς
Η περίφημη εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου στους Λειψούς, χτισμένη τον 16ο αιώνα, η οποία στεγάζει την μοναδική στο είδος της εικόνα της Παναγίας να κρατάει τον Χριστό εσταυρωμένο, που κάθε χρόνο πλήθος πιστών καταφθάνουν για να προσκυνήσουν, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013. Οι Λειψοί ανήκουν στον βόρειο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και αριθμούν 785 κατοίκους, οι οποίοι εκτός από την έντονη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες ασχολούνται με την γεωργία και την αλιεία. Στο νησί λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός και γίνεται ανακύκλωση στο σύνολο των απορριμμάτων. Από την δημοτική αρχή έχουν καθοριστεί αυστηρά πλαίσια όσο αφορά την δόμηση και την διατήρηση των οικιών σε παραδοσιακές γραμμές. Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ Δημήτρης Τοσίδης Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα, καταλαμβάνουν την έκτη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς που είναι τάση εφέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με την Airbnb.

Στην πρώτη θέση κατέταξε τους Λειψούς η εξειδικευμένη Ιταλική ιστοσελίδα Greenme.it στον κατάλογο που δημοσίευσε με τους 12 καταλληλότερους Ελληνικούς προορισμούς για βιώσιμες διακοπές χωρίς τυποποίηση https://www.greenme.it/viaggi/europa/isole-grecia-piu-belle-meno-turistiche/.

Ο ιστότοπος που διαβάζεται από εκατομμύρια Ιταλούς οι οποίοι επιλέγουν την αειφορία ως τρόπο ζωής, αναφέρει για το νησί της Καλυψούς πως «μέσα από δραστικές πρωτοβουλίες, η τοπική κοινωνία έχει επιλέξει να καταστήσει τους Λειψούς έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό απαλλαγμένο από τις παγίδες του μαζικού τουρισμού. Με διάχυτη ρομαντική ατμόσφαιρα, οι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές». Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται νησιά από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια περίοδο, την έκτη θέση καταλαμβάνουν οι Λειψοί στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς που είναι τάση εφέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με την Airbnb. «Οι διακρίσεις των Λειψών σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αποτέλεσμα της πολυετούς στρατηγικής του Δήμου και των επαγγελματιών να αναπτύξουν και να προωθήσουν έναν προορισμό με ποιότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, activities, ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό σε λογικές τιμές. Δίνουμε το παράδειγμα λέγοντας “όχι” σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες και εκπέμπουμε θετική αύρα μέσα από πρωτότυπες ιδέες» δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. Σημειώνεται πως μέσα σε ένα μήνα ξεπέρασε τις εκατό χιλιάδες προβολές το νέο βίντεο κλιπ  που «παντρεύει» την παραδοσιακή νησιωτική μουσική με τη ραπ και γυρίστηκε με φόντο τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του προορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: