Λεπέν: Έξοδος τώρα από την Ευρωζώνη και αντίο στο ευρώ

Λεπέν: Έξοδος τώρα από την Ευρωζώνη και αντίο στο ευρώ

Συνέντευξη στους «Financial Times» δίνει η επικεφαλής του ακροδεξιού Eθνικού Μετώπου.

«Είναι η ώρα του [Εθνικού] Μετώπου» δηλώνει η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στους «Financial Times»

«Μας λένε ότι (η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ) θα είναι καταστροφικό, ότι θα βρέξει βατράχια, ότι ο Σηκουάνας θα γίνει ποτάμι αίματος, είναι η Αποκάλυψη σύμφωνα με τον Μπαρόζο, τον Γιούνκερ και τους άλλους, όμως στην πραγματικότητα δεν…υπάρχουν πολλά προβλήματα», δήλωσε η επικεφαλής του ακροδεξιού Eθνικού Μετώπου.

Και πρόσθεσε, πως, η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ, της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας, θα οδηγούσε και στην κατάρρευση της ευρωζώνη και επιπλέον το πιο αδύναμο φράγκο θα οδηγούσε σε τόνωση στις γαλλικές εξαγωγές…

Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιδράσουν οι επενδυτές ή οι ομολογιούχοι της Γαλλίας, η κ. Λεπέν απαντά λιτά: «Φυσικά και υπάρχουν ζητήματα, αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα».

Τα σχόλια μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά, όμως το κόμμα της κ. Λεπέν αυτή τη στιγμή φαντάζει να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν πως το Εθνικό Μέτωπο θα είναι η πρώτη δύναμη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (22 και 29 Μαρτίου).

Είναι όμως το Εθνικό Μέτωπο έτοιμο να κυβερνήσει; Κατά τη γνώμη της κ. Λεπέν, η εμπειρία δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Γαλλία. «Πρέπει να βγούμε από το σύστημα. Είμαστε σε ένα σύστημα που είναι λίγο σάπιο. Χρειαζόμαστε ένα φρέσκο ζευγάρι μάτια», αναφέρει.