Λινού: Μπορεί να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα- Υπέρ της επαναφοράς της μάσκας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πορεία των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει προβληματίσει ειδικούς και κυβέρνηση, που εξετάζουν πώς πρέπει να προχωρήσουν, με στόχο να αποτραπεί μία νέα έξαρση της πανδημίας.

Ανήσυχη σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού, η οποία παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μάσκας, αλλά και της λήψης νέων μέτρων.

Η πορεία των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει προβληματίσει ειδικούς και κυβέρνηση, που εξετάζουν πώς πρέπει να προχωρήσουν, με στόχο να αποτραπεί μία νέα έξαρση της πανδημίας. Ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί της επιτροπής μιλάνε για νέα μέτρα που πρέπει να παρθούν και ένα από αυτά είναι η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους.

Το πρωί της Τετάρτης, η Αθηνά Λινού μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να πάρουμε νέα μέτρα για να προλάβουμε την κατάσταση πριν βγει εκτός ελέγχου.

«Μερικά από αυτά τα μέτρα το ξέρουμε ότι δεν είχαν αποδώσει. Καλό είναι να πάρουμε μέτρα τώρα που είναι αρχή, να επαναφέρουμε τη μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις, να πηγαίνουν δυο τρεις οικογένειες μαζί διακοπές, να τρώνε στα εστιατόρια την ώρα που δεν έχει πολύ κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην αύξηση των κρουσμάτων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 3.000 γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι αρκετά μεταδοτική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ξεκινάμε με το 60% του πληθυσμού ακάλυπτο».

Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών

Η κ. Λινού μίλησε για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, τονίζοντας ότι πρέπει και οι νέοι να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο για να προφυλαχθούν και να προστατέψουν τους άλλους. «Κάναμε τα εμβόλια στους μεγαλύτερους γιατί είχαν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν. Τώρα πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ακάλυπτους επειδή θα νοσήσουν λίγοι», πρόσθεσε.

Τέλος, έστειλε μήνυμα και σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο από δική τους επιλογή. Τόνισε ότι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με αγάπη χωρίς να τους απειλούμε. «Όταν ανεβαίνει κάποιος στον 8ο για να πέσει, δεν του λέμε «θα σε συλλάβουμε», πάμε με ψυχολόγο, κάνουμε ό,τι μπορούμε να τον σώσουμε. Τώρα που κάποιος δεν εμβολιάζεται, δεν μπορείς να τους πεις «θα σε απολύσω»», ήταν τα λόγια της.