LIVE Blog: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στη Λευκορωσία

LIVE Blog: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στη Λευκορωσία
epa09785970 A man stands on the road near a high-rise apartment block which was hit by shelling in Kiev (Kyiv), Ukraine, 26 February 2022. Russian President Vladimir Putin announced a 'special military operation' in the Donbass with the aim, as he put it, of demilitarizing and denazifying Ukraine, as well as bringing to justice those who committed numerous bloody crimes against civilians. Martial law has been introduced in Ukraine, explosions are heard in many cities, including Kiev. EPA/SERGEY DOLZHENKO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Κίεβο αξιώνει "άμεση" εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων - Έφτασε η ουκρανική αντιπροσωπεία στα σύνορα με τη Λευκορωσία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο Live Blog του Fortune Greece.

Η πρώτη συνάντηση διαπραγματευτών Ρωσίας και Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκορωσία, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος και θα δοθεί τέλος στην εισβολή της Μόσχας.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί στη ζώνη στην οποία θα διεξαχθούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία όπου θα αξιώσει “άμεση” εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

“Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος”, διευκρίνισε.

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγείται ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Αυτός συνοδεύεται κυρίως από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

“Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών”, δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Λευκορωσία πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ και σε μικρή απόσταση από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, ο οποίος βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος.

Η Λευκορωσία δηλώνει έτοιμη για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

“Ο τόπος των συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στη Λευκορωσία είναι έτοιμος και εμείς αναμένουμε τις αντιπροσωπείες”, ανακοίνωσε νωρίτερα το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook.

Αυτό δημοσίευσε φωτογραφία της αίθουσας όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες, στην οποία υπάρχει ένα μακρύ τραπέζι με περίπου δέκα θέσεις σε κάθε πλευρά και τις σημαίες των τριών χωρών στο βάθος.