Λήξη συναγερμού στον Πύργο του Άιφελ – Σαρωτικοί έλεγχοι στην περιοχή

Λήξη συναγερμού στον Πύργο του Άιφελ – Σαρωτικοί έλεγχοι στην περιοχή
epa08690228 (FILE) A General view of the Eiffel tower from Trocadero square in Paris, France, 14 August 2020 (reissued 23 September 2020). According to media reports, the Eiffel Tower and streets surrounding the tower were cordoned off by Police after a man allegedly planted a bomb at the tower and threatened to blow it up. EPA/MOHAMMED BADRA *** Local Caption *** 56274906 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νωρίτερα σήμερα, το μνημείο είχε εκκενωθεί, ενώ αποκλεισμένη παρέμεινε η γύρω περιοχή, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που δέχθηκε η αστυνομία του Παρισιού.

Ανοιξε και πάλι για τους επισκέπτες ο Πύργος του Άιφελ, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Νωρίτερα σήμερα, το μνημείο είχε εκκενωθεί, ενώ αποκλεισμένη παρέμεινε η γύρω περιοχή, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που δέχθηκε η αστυνομία του Παρισιού, σύμφωνα με τη δήλωση αστυνομικής πηγής που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οι οποίες μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ είχε κλείσει για περίπου τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία και άνοιξε με περιορισμούς τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο εκκενώνεται λόγω απειλής βόμβας, αφού τον Μάιο του 2018 υπήρξε ξανά απειλή για βόμβα, η οποία αποδείχτηκε φάρσα.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2017 είχε εκκενωθεί μετά από ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο και τον Σεπτέμβριο του 2010 είχαν υπάρξει ανώνυμα τηλεφωνήματα για απειλή βόμβας, που αποδείχτηκαν φάρσες.