Lloyd’s: Έως και 3,5 τρισεκατομμύρια το κόστος από μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Lloyd’s: Έως και 3,5 τρισεκατομμύρια το κόστος από μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση
Photo: pixabay.com
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια πενταετία από μια τέτοια επίθεση.

Έως και 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση, σε ευρεία κλίμακα, σύμφωνα με τη βρετανική ασφαλιστική Lloyd’s of London.

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια πενταετία από μια τέτοια επίθεση, η οποία θα προκαλέσει εκτεταμένη διαταραχή στις παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Η Κίνα θα αντιμετώπιζε απώλειες ύψους 470 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ιαπωνία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με ένα σενάριο συστημικού κινδύνου που αναπτύχθηκε από τους Lloyd’s και το Κέντρο Μελετών Κινδύνου του Κέιμπριτζ.

«Η παγκόσμια διασύνδεση του κυβερνοχώρου σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικός κίνδυνος για να τον αντιμετωπίσει μόνος του ένας τομέας και, ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες μεταξύ της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και της ασφαλιστικής αγοράς για να διασφαλίσουμε ότι θα οικοδομήσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας απέναντι στην πιθανή κλίμακα αυτού του κινδύνου», δήλωσε ο πρόεδρος της Lloyd’s, Μπρους Κάρνεγκι-Μπράουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είδε πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022 και προβλέπεται να αυξηθεί σε 13 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι ανησυχίες σχετικά με το κόστος της εν λόγω ασφάλισης και το κατά πόσον θα παρέχει κάλυψη σε περίπτωση πολέμου αποτρέπουν ορισμένους δυνητικούς πελάτες, λένε οι μεσίτες.

Πάνω από το 20% των ασφαλίστρων στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως τοποθετείται στην αγορά της Lloyd’s, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com