Λουκέτο σε 175 καταστήματα της Gap

Λουκέτο σε 175 καταστήματα της Gap
Photo:

Ύστατη προσπάθεια για μείωση δαπανών και ενίσχυση των πωλήσεων.

Λουκέτο σε 175 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική θα βάλει η εταιρία Gap, κρατώντας ανοιχτά περίπου 800 σημεία πώλησης, ενώ θα απολύσει 250 εργαζομένους φέτος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Παράλληλα θα κλείσει «περιορισμένο αριθμό» καταστημάτων στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Η αναστολή λειτουργίας θα επηρεάσει μόνο καταστήματα Gap και όχι άλλα εμπορικά σήματα της εταιρίας – Banana Republic, Old Navy, Intermix and Athleta – ούτε εκπτωτικά καταστήματα. Η εταιρία θα κρατήσει ανοιχτά περίπου 1.600 καταστήματα Gap σε όλο τον κόσμο.

Oι απολύσεις, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία ενδυμάτων, θα επηρεάσουν κυρίως τους εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, ο αριθμός των εργαζομένων της παγκοσμίως ανερχόταν στα τέλη Ιανουαρίου στους 141.000.

Η εταιρία αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και μερικά χρόνια. Οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου μειώθηκαν 10% σε ετήσια βάση, με τις online πωλήσεις επίσης να υποχωρούν κατά 2% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Gap Αρτ Πεκ είπε στην ανακοίνωση της εταιρίας ότι το όραμά του για να αντιστραφούν οι επιδόσεις της εταιρίας περιλαμβάνει την διαδικτυακή της ανάπτυξη.

«Οι πελάτες αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν σήμερα και αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν την Gap να επιστρέψει εκεί που γνωρίζουμε ότι αξίζει να βρίσκεται στα μάτια των καταναλωτών» είπε ο Πεκ.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων και οι απολύσεις εντάσσονται στην προσπάθεια να μειωθούν οι δαπάνες και να ενισχυθούν οι πωλήσεις. Η Gap εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση θα της στοιχίσει περίπου 150 εκατ. δολάρια.