«Λουκέτο» στο θρυλικό κατάστημα Toys R Us των ΗΠΑ

«Λουκέτο» στο θρυλικό κατάστημα Toys R Us των ΗΠΑ

Αιτία της αποχώρησής του είναι οι «φουσκωμένες» τιμές των ενοικίων στο κέντρο του Μανχάτταν.

Τι πόρτες του κλείνει οριστικά στο τέλος αυτού του μήνα το κατάστημα παιχνιδιών στις ΗΠΑ «Toys R Us», ύστερα από 14 χρόνια λειτουργίας.

Το θρυλικό κατάστημα βρίσκεται στην Times Square και διαθέτει μια γιγαντιαία εσωτερική ρόδα, ένα κουκλόσπιτο Barbie σε πραγματικό μέγεθος και έναν τεράστιο τυραννόσαυρο. Αιτία της αποχώρησής του είναι οι «φουσκωμένες» τιμές των ενοικίων στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

«Είναι σίγουρα ένα γεγονός που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση», σημείωσε στο CNN Money ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toys R Us, Ντέιβ Μπράντον. Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Business Insider ότι η «Toys R Us» ψάχνει για άλλον χώρο για το κατάστημα ναυαρχίδα σε κάποιο άλλο σημείο του Μανχάταν.

Σημειώνεται ότι το «Toys R Us» αντικατέστησε το αγαπημένο κατάστημα παιδικών παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, το FAO Schwarz, 145 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το 1870 από τον Γερμανό μετανάστη Φρίντριχ Άουγκουστ Όττο Σβαρτς, ο οποίος δεν άντεξε την αύξηση του κόστους ενοικίασης.

Το κατάστημα FAO Schwarz ήταν γνωστό για το γιγαντιαίο πιάνο-παιχνίδι, ενώ αγαπήθηκε από το κοινό μετά την ταινία του 1988 «Big», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.