ΜAC 2020: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη επιστρέφει στο νέο τεύχος του Fortune αυτή την Παρασκευή

ΜAC 2020: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη επιστρέφει στο νέο τεύχος του Fortune αυτή την Παρασκευή
Aυτή την Παρασκευή 24/07 στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω του Readpoint, το νέο τεύχος του Fortune με τις "Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα".

H μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα αποκτά βαρύνουσα σημασία, την ώρα που ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 100 χρόνων.

Στη  σκιά της πανδημίας του COVID-19, η ταχύτητα στην ανάληψη δράσεων με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, η καινοτομία μέσα από τον άμεσο σχεδιασμό πρακτικών λύσεων στο πνεύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, η εταιρική υπευθυνότητα, η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, θα αναδείξουν, μεταξύ άλλων, τις επιχειρήσεις εκείνες που θα βγουν από την πανδημία ενισχυμένες στη συνείδηση της κοινωνίας ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις.

Στο νέο τεύχος του Fortune Greece, το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του ReadPoint αυτή την Παρασκευή 24/07, δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις ανά κλάδο και τις εταιρείες που αναδείχθηκαν στις 20 πρώτες θέσεις ως Most Admired Companies για το 2020.

Η έρευνα

Η λίστα Most Admired Companies καταρτίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2015 και στα χρόνια που ακολούθησαν, καθιερώθηκε με συνέχεια και συνέπεια ως ο πλέον αξιόπιστος  θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, επιβραβεύοντας επιχειρήσεις που δρουν με καινοτομία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων γίνεται με γνώμονα  συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση του Fortune σε δύο φάσεις. Στην έρευνα  επιλέγονται  προς αξιολόγηση εκείνες οι εταιρείεςτων οποίων ο τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες.

Τα 9 κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:

Καινοτομία

Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού

Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας

Οικονομική Επίδοση

Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία

Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών

Εξωστρέφεια/ Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος και ψηφίζουν περισσότερα από 1.500 C-suite στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενι​κοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Περισσότερα για τα αποτελέσματα της έρευνας το 2020, στο νέο τεύχος του Fortune: