Mάχη με τις φλόγες: Σοβαρή αναζωπύρωση – Εντολή εκκένωσης για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, δίπλα στην Εθνική οι φλόγες

Mάχη με τις φλόγες: Σοβαρή αναζωπύρωση – Εντολή εκκένωσης για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, δίπλα στην Εθνική οι φλόγες
​​​​ATHENS, GREECE - AUGUST 06: A firefighter operates during a wildfire in Ipokratios Politeia Afidnes area, in northern Athens, Greece on August 06, 2021. Thousands of people fled their homes north of Athens on Tuesday as a wildfire broke out of the forest and reached residential areas. Dimitris Lampropoulos / Anadolu Agency (Photo by Dimitris Lampropoulos / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας έφτασε η φωτιά.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε το απόγευμα και στη Βαρυμπόμπη, η οποία εκκενώνεται με νέο μήνυμα του 112. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγος ασφαλείας».

Η αναζωπύρωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.

Νέο μεγάλο μέτωπο εντοπίζεται δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας καθώς πριν από λίγη ώρα οι φλόγες πέρασαν προς το ρεύμα της καθόδου με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην περάσει στο ρεύμα προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του  προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής δημιουργήθηκαν νέα μέτωπα  σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ.,  το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Εκεί δημιουργήθηκε ζώνη από τους πυροσβέστες για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ν. Χαρδαλιάς : Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, αλλά και με τις αστυνομικές αρχές, δραστηριοποιούνται σε Αττική, Τολοφώνα, Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα. Στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατά εξακολούθηση, με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για το ίδιο άτομα που αύριο θα οδηγηθεί στην αντεισαγγελέα Πρωτόδικων Καλαμάτας, διευκρίνισε.

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα» υπογράμμισε καταληκτικά.

Κ. Σακελλαροπούλου: Να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και ενότητα

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες η σκέψη και η στήριξή μας είναι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και κινδυνεύουν» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Η κ. Σακελλαροπούλου στη δήλωσή της επισήμανε ακόμα πως «οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, στα Σώματα Ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στους εθελοντές που με απαράμιλλη αυταπάρνηση ορθώνουν το τείχος της προστασίας μας».

Καταληκτικά, σημείωσε πως «απέναντι στη φωτιά είμαστε όλοι ευάλωτοι», ότι πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν, μεγάλα και μικρά και διαμήνυσε: «τώρα όμως πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και ενότητα. Προέχει ο τόπος μας».